Μειώθηκαν τα έσοδα της φινλανδικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών το 2020

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Φινλανδίας ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 και, όπως ήταν αναμενόμενο, τα έσοδα από το στοίχημα, τα παιχνίδια καζίνο και τα υπόλοιπα παιχνίδια εμφανίστηκαν αρκετά μειωμένα, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019. Ο κύριος λόγος για τη μείωση ήταν η πανδημία, η οποία έφερε αυστηρούς περιορισμούς και στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, αλλά και lockdown, που ανάγκασαν σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου να κλείσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα συνολικά έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Φινλανδίας μειώθηκαν κατά 21%, σε σχέση με το 2019, καθώς δεν ξεπέρασαν τα 1,58 δις ευρώ. Μεγάλη ευθύνη για αυτή τη μείωση φέρει η κρατική εταιρεία Veikkaus, η οποία έχει το μονοπώλιο του επίγειου στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών και διατηρεί μερίδιο 80% στο σύνολο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Τα έσοδα της Veikkaus ήταν αρκετά μειωμένα μέσα στο 2020 και αυτό παρέσυρε και τις οικονομικές επιδόσεις του συνόλου της αγοράς.

 

Οι οικονομικές επιδόσεις του φινλανδικού μονοπωλίου

Η Veikkaus ανακοίνωσε ότι σημείωσε μείωση σε όλους τους οικονομικούς τομείς της δραστηριότητάς της, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας, η οποία την υποχρέωσε αρκετές φορές να προχωρήσει σε προσωρινό κλείσιμο των πρακτορείων της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα έσοδα της Veikkaus μειώθηκαν κατά 25,5% μέσα στο 2020 και δεν ξεπέρασαν τα 1,26 δις ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η μείωση των κερδών της εταιρείας, τα οποία δεν ξεπέρασαν τα 680,2 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 33%, σε σχέση με το 2019). 

Οι άσχημες οικονομικές επιδόσεις της Veikkaus δικαιολογούν και την άσχημη συνολική εικόνα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Φινλανδίας, η οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο στα μονοπώλια και στον επίγειο τομέα. Ο online τομέας σημείωσε λίγο καλύτερες επιδόσεις, αλλά η κυριαρχία της Veikkaus και εκεί (κατέχει μερίδιο 63% της αγοράς) επηρέασε αρνητικά τα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.