Νέα μέθοδο πληρωμών σε τυχερά παιχνίδια εξετάζει η Αυστραλία

Η Αυστραλία, και συγκεκριμένα η κυβέρνηση της περιφέρειας New South Wales, εξετάζει ένα νέο τρόπο πληρωμών για τα τυχερά παιχνίδια (έχει συζητηθεί και η κατάργηση της πιστωτικής κάρτας), προκειμένου να καταπολεμήσει φαινόμενα διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης πιθανότατα θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Η πρόταση για τη χρήση μιας κρατικής προπληρωμένης κάρτας στα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών που βρίσκονται σε pubs και άλλες επιχειρήσεις έγινε δεκτή από μεγάλο αριθμό βουλευτών, ωστόσο, έρχεται αντιμέτωπη με την άρνηση της αντιπολίτευσης.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, πολύ δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης της New South Wales, η οποία έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των παιχτών, αλλά και την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

 

Η πρόταση της κυβέρνησης και η αντίθεση της αντιπολίτευσης

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν μερικές εβδομάδες την πρόθεσή της να προωθήσει ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούν πληρωμές οι παίχτες στα αυτόματα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών. Τέτοια μηχανήματα βρίσκονται σε χιλιάδες επιχειρήσεις στη χώρα και σήμερα λειτουργούν με μετρητά.

Η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας κρατικής προπληρωμένης κάρτας, την οποία θα μπορούν να εκδίδουν και να τροφοδοτούν με χρήματα οι παίχτες. Η κάρτα αυτή θα αποτελεί το μόνο τρόπο για να ποντάρει κανείς χρήματα σε αυτά τα μηχανήματα και θα εμποδίσει από τους παίχτες να παρασύρονται, αλλά και να πραγματοποιούν παράνομες δραστηριότητες, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, έχει εξασφαλίσει την έγκριση κι άλλων κομμάτων, αλλά το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης είναι κάθετα αντίθετο στην έκδοση της συγκεκριμένης κάρτας. Σύμφωνα με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, αν και η φιλοσοφία πίσω από την πρόταση είναι σωστή, ο χρόνος που επέλεξε η κυβέρνηση είναι ακατάλληλος. Άλλωστε, τα καταστήματα εστίασης (pubs και άλλα) που στη συντριπτική πλειοψηφία τους φιλοξενούν τέτοια μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών, έχουν πληγεί σε τεράστιο βαθμό από την πανδημία και η εισαγωγή νέων μέτρων που θα φέρουν γραφειοκρατία θα πολλαπλασιάσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.