Αναθεωρημένο νομοσχέδιο στοιχήματος κατέθεσε η Κύπρος στην Ε.Ε.

Η Κύπρος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγές στο προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς στοιχήματος, μετά την απόρριψή του από τις αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στους αρμόδιους και αναμένει έγκριση ή νέες παρατηρήσεις.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι το επίσημο άνοιγμα της αγοράς στοιχήματος της Κύπρου θα καθυστερήσει κι άλλο.

 

Το πρώτο νομοσχέδιο και η απόρριψή του

Οι κυπριακές Αρχές κατέθεσαν το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την αγορά στοιχήματος μέσα στο 2017, περιμένοντας την έγκριση των αρμόδιων ευρωπαϊκών Αρχών. Ωστόσο, η Μάλτα είχε ενστάσεις για κάποιες από τις πτυχές του νομοσχεδίου, που ήταν αντίθετες στους ευρωπαϊκούς νόμους. Έτσι, η Κύπρος αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές και να επανέλθει με νέο νομοσχέδιο εντός τριών μηνών.

Οι κυπριακές Αρχές επανήλθαν με βελτιωμένες προτάσεις και πλέον απαιτείται εκ νέου η έγκριση του νομοσχεδίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Οι ενστάσεις των ευρωπαϊκών Αρχών και οι νέες διατάξεις

Αν και το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την Κύπρο είχε σκοπό να εξαλείψει τις ρυθμίσεις που εκλήφθηκαν ως άδικη αντιμετώπιση προς τις στοιχηματικές εταιρείες (και οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ με το νόμο του 2012), οι ευρωπαϊκές Αρχές έκριναν ότι κάποιες από τις διατάξεις του δε συνάδουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οι αμφιλεγόμενες διατάξεις αφορούσαν κυρίως στον τρόπο φορολόγησης των στοιχηματικών εταιρειών που θα αποκτήσουν τις απαραίτητες άδειες στο μέλλον, αλλά και τον έλεγχο του κράτους στη λειτουργία τους.

Στο αναθεωρημένο νομοσχέδιο, τέλος, προβλέπονται και αυστηρές διοικητικές και ποινικές τιμωρίες για όσους παρανομούν στον τομέα του στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.