Διπλασιάστηκαν τα έσοδα των στοιχηματικών εταιρειών του εξωτερικού στη Σουηδία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της σουηδικής αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας, η Lotteriinspektionen, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της αγοράς για τους πρώτους εννιά μήνες του 2017 και σε αυτά φαίνεται η διείσδυση που έχουν οι στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού στην αγορά online στοιχήματος της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Lotteriinspektionen, τα έσοδα της αγοράς αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Παράλληλα, όμως, αυξήθηκε σημαντικά και το ποσοστό των εσόδων που κατέληξαν στα ταμεία των εταιρειών στοιχήματος του εξωτερικού, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

 

Σημαντική αύξηση του μεριδίου των εταιρειών του εξωτερικού

Τα στοιχεία της αρμόδιας Αρχής δείχνουν ότι τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας αυξήθηκαν κατά 3% τους πρώτους εννιά μήνες του 2017, σε σχέση με τους πρώτους εννιά μήνες του 2016. Τα έσοδα των στοιχηματικών εταιρειών άγγιξαν τα 1,67 δις ευρώ, με το 25% του ποσού αυτού να έχει καταλήξει στις εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στη Σουηδία από το εξωτερικό.

Η αύξηση του μεριδίου των εταιρειών αυτών ήταν σημαντική, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι την ίδια εποχή πέρσι, το ίδιο μερίδιο δεν ξεπερνούσε το 11%. Παρά την αύξηση των εσόδων των εταιρειών του εξωτερικού, όμως, το μερίδιο των σουηδικών εταιρειών στοιχήματος (όπως η Svenska Spel) δε μειώθηκε, γεγονός που σημαίνει ότι οι εταιρείες στοιχήματος το εξωτερικού έφεραν νέα έσοδα στην αγορά και στο σουηδικό Δημόσιο.

Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι η Svenska Spel κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της από τα online τυχερά παιχνίδια κατά 15%, χάρη και στο νέο παιχνίδι αμοιβαίου στοιχήματος, Oddset Challenge.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.