Επεκτείνεται η ισχύς των αδειών τυχερών παιχνιδιών στην Ιταλία

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Μονοπωλίων της Ιταλίας, η ADM, ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που διαθέτουν μια από τις άδειες νόμιμης λειτουργίας δεν είναι υποχρεωμένες να τις ανανεώσουν άμεσα, αλλά έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν έως τις 31 Οκτωβρίου του 2021. Οι περισσότερες άδειες τυχερών παιχνιδιών (στον επίγειο και στον online τομέα) έληξαν στα τέλη του Ιουνίου, αλλά οι αρμόδιοι αποφάσισαν να διευκολύνουν τις νόμιμες εταιρείες.

Ο λόγος για τη συγκεκριμένη διευκόλυνση είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Ειδικά οι επιχειρήσεις του επίγειου τομέα έχουν δεχθεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα και κάποιες από αυτές δεν έχουν καν τα αποθεματικά να ξοδέψουν για την ανανέωση της άδειάς τους. Άλλωστε, ο επίγειος τομέας παρέμεινε κλειστός τους τελευταίους μήνες, έως τον Μάιο του 2021, με τα έσοδά του να βρίσκονται στο μηδέν για σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο.

 

Η απόφαση για την επέκταση της ισχύος των αδειών

Η ADM έλαβε την απόφασή της μετά και από την εισήγηση του υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας και ανακοίνωσε πως οι άδειες που κατέχουν αυτή τη στιγμή οι νόμιμες εταιρείες θα αποκτήσουν επιπλέον ισχύ, έως τις 31 Οκτωβρίου. Παράλληλα, οι αρμόδιοι της υπηρεσίας όφειλαν να παρέχουν διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών που έχουν πληγεί από την πανδημία, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπαν τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που είχε λάβει από το 2020 η κυβέρνηση. Τα έκτακτα αυτά μέτρα λήγουν στις 31 Ιουλίου, αλλά η ADM αποφάσισε να επεκτείνει την ισχύ των αδειών κατά 90 επιπλέον ημέρες, προκειμένου να διευκολύνει τις νόμιμες εταιρείες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.