Δικαστική νίκη της εταιρείας στοιχήματος Bet365 για κατοχύρωση του ονόματός της

Η εταιρεία στοιχήματος Bet365 πέτυχε μια (τουλάχιστον τμηματική) δικαστική νίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς έπεισε τους αρμόδιους ότι το όνομά της δεν είναι απλά περιγραφικό και πως μπορεί να κατοχυρωθεί στην αγορά του στοιχήματος. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τις ρίζες της περίπου μια δεκαετία πριν και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, με προσωρινή νικήτρια την Bet365.

 

Bet365: Περιγραφικό ή κατοχυρωμένο όνομα;

Αναλυτικότερα, πριν περίπου 10 χρόνια, η στοιχηματική εταιρεία Bet365 προσπάθησε να κατοχυρώσει το όνομά της σε διαφορετικές κατηγορίες πνευματικής ιδιοκτησίας, προκειμένου να μη χρησιμοποιείται από άλλους φορείς στη βιομηχανία του στοιχήματος. Ωστόσο, το αρμόδιο γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το EUIPO) της αρνήθηκε την κατοχύρωση σε μία από τις κατηγορίες. Η αιτιολογία για την άρνηση ήταν το ότι οι λέξεις Bet και 365 θεωρούνται περιγραφικές. Με άλλα λόγια, το bet περιγράφει μια υπηρεσία και το 365 τις ημέρες του χρόνου.

Οι αρμόδιοι, όμως, άλλαξαν γνώμη αργότερα, με αποτέλεσμα να δεχθούν την αίτηση της Bet365. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ένας Γερμανός πολίτης, ο Robert Hansen, πραγματοποίησε έφεση στην απόφαση, προκειμένου να μπορέσει και ο ίδιος να κατοχυρώσει το όνομα b365. Ακολούθησε μια πολυετής δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία έληξε το 2016, όταν οι αρμόδιοι επέστρεψαν στην αρχική τους απόφαση: ότι το όνομα Bet365 είναι περιγραφικό και δε μπορεί να κατοχυρωθεί.

Αμέσως, η Bet365 προχώρησε σε νέα έφεση, για την οποία η απόφαση βγήκε πριν μερικές ημέρες.

 

Η νέα απόφαση του δικαστηρίου

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του δικαστηρίου, η έφεση της στοιχηματικής εταιρείας Bet365 είναι δικαιολογημένη. Για αυτόν τον λόγο, η Bet365 έχει εκ νέου την ευκαιρία να διεκδικήσει την κατοχύρωση του ονόματός της στην αγορά του στοιχήματος.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bet365 και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Bet365 ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.