Νέες προτάσεις για την προστασία των Άγγλων παιχτών

Μια νέα έκθεση, υπογεγραμμένη από το Social Market Foundation, προχωρά σε νέες προτάσεις για την αναμόρφωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και προτείνει νέους περιορισμούς, αλλά και τη συνολική αναδιάρθρωση της σημερινής αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής. Η εν λόγω έκθεση προτείνει μεταξύ άλλων ένα μηνιαίο όριο χρημάτων στα φρουτάκια, αλλά και την αντικατάσταση της UKGC (UK Gambling Commission) με δύο νέες αρμόδιες Αρχές.

Η έκθεση φέρει τη σφραγίδα του Social Market Foundation και την υπογραφή του Dr James Noyes, συμβούλου του πρώην αντιπροέδρου των Εργατικών, Tom Watson. Σκοπός της είναι, σύμφωνα με τον συγγραφέα, να θέσει τα θεμέλια για τη βελτίωση του νόμου του 2005 για τη λειτουργία των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

 

Οι κύριες προτάσεις της έκθεσης

Ένα από τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τη νέα έκθεση είναι τα online φρουτάκια, τα οποία κρύβουν μεγάλο ρίσκο εθισμού στον τζόγο, σύμφωνα με τον συγγραφέα. Για αυτό το λόγο, προτείνεται μια σειρά από υποχρεωτικά όρια πονταρισμάτων. Συγκεκριμένα, προτείνεται να επιβληθεί ένα όριο 1-5 ευρώ ανά ποντάρισμα, αλλά και ένα μηνιαίο όριο 100 ευρώ.

Σημαντική, όμως, είναι και η πρόταση της έκθεσης για ένα νέο τρόπο ρύθμισης της λειτουργίας της αγοράς. Ο συγγραφέας της προτείνει την κατάργηση της UKGC (που είναι υπεύθυνη σήμερα για κάθε πτυχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών) και την αντικατάστασή της από δύο νέους φορείς. Ο πρώτος θα είναι η Gambling Licensing Authority, η οποία θα αναλάβει τις διαδικασίες αδειοδότησης των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών. Η Gambling Licensing Authority θα δέχεται τις αιτήσεις, θα παρέχει τις άδειες και θα φροντίζει ώστε οι νόμιμες εταιρείες να λειτουργούν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του νόμου.

Ο δεύτερος φορέας θα είναι ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ο οποίος θα αναλάβει κάθε πτυχή της προστασίας των παιχτών τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με την πρόταση, μάλιστα, οι δύο φορείς θα έχουν την ίδια ισχύ, όσον αφορά στις αποφάσεις τους για τη λειτουργία της αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.