Στο στόχαστρο των ιαπωνικών Αρχών το παιχνίδι pachinko

Οι ιαπωνικές Αρχές βάζουν για πρώτη φορά στο στόχαστρό τους το τυχερό παιχνίδι pachinko, ένα εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι στη χώρα, το οποίο παραμένει απόλυτα νόμιμο, χάρη στο γεγονός ότι εκμεταλλεύεται κάποια “παραθυράκια” που υπάρχουν στον σχετικό νόμο. Σύμφωνα με το μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, Takashi Takai, από τη διεξαγωγή του pachinko απουσιάζουν η ηθική και η προστασία των καταναλωτών, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ευθύνεται για τον εθισμό στον τζόγο μεγάλου ποσοστού παιχτών.

Σύμφωνα με τον Takashi Takai, το pachinko θα πρέπει να ξεκινήσει να αντιμετωπίζεται ως παιχνίδι τύχης και όχι ικανοτήτων και να συμπεριληφθεί στους αυστηρούς νόμους που ισχύουν για άλλα τυχερά παιχνίδια.

 

Τι είναι το pachinko και γιατί είναι νόμιμο;

Το pachinko θυμίζει έναν συνδυασμό ανάμεσα σε φρουτάκια και φλιπεράκι. Το ταμπλό του παιχνιδιού είναι κάθετο και οι παίχτες έχουν στη διάθεσή τους μία ή περισσότερες μπίλιες, οι οποίες εκτοξεύονται και μπορούν να αποφέρουν κέρδη, αν καταλήξουν σε ένα από τα κατάλληλα σημεία. Αν και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός τυχερού παιχνιδιού (άλλωστε, οι παίχτες πρέπει να αγοράσουν μπίλιες για να παίξουν και μπορούν να εξασφαλίσουν κέρδη), το pachinko θεωρείται παιχνίδι ικανοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθενται περιορισμοί για τον τρόπο και τα σημεία διεξαγωγής τους και ότι οι Ιάπωνες μπορούν να παίξουν σχεδόν παντού.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που διεξάγουν παιχνίδια pachinko εκμεταλλεύονται και ένα “παραθυράκι” στον ιαπωνικό νόμο, ανταμείβοντας τους νικητές, όχι με μετρητά, αλλά με μάρκες, που μπορούν έπειτα να ανταλλάξουν με μετρητά σε κάποιο άλλο σημείο.

 

Οι κίνδυνοι του pachinko

Σύμφωνα με τον Takashi Takai, το pachinko θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως παιχνίδι τύχης και όχι ικανοτήτων και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στον σχετικό νόμο. Άλλωστε, υποστηρίζει, το pachinko κρύβει πολλούς κινδύνους εθισμού στον τζόγο – κάτι που φαίνεται και από το πόσοι παίχτες είναι σχεδόν εθισμένοι στο pachinko.

Τέλος, τονίζει ότι έχουν ξεσπάσει αρκετά σκάνδαλα με πειραγμένα μηχανήματα pachinko τα τελευταία χρόνια. Και η λύση που προτείνει είναι οι αυστηρότεροι νόμοι που ισχύουν και στην περίπτωση των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.