Ιταλία: Για παραβίαση του νόμου περί στοιχηματικών διαφημίσεων κατηγορείται η Google

Η AGCOM, η ομοσπονδιακή ρυθμιστική Αρχή της Ιταλίας στον τομέα των επικοινωνιών και της διαφήμισης, κατηγορεί την Google ότι παραβίασε το νόμο περί στοιχηματικών διαφημίσεων και έχει ξεκινήσει τις σχετικές έρευνες, προκειμένου να προχωρήσει σε κυρώσεις. Η Google κατηγορείται ότι συνέχισε να εμφανίζει διαφημίσεις στοιχηματικών ιστοσελίδων στα αποτελέσματα ερευνών των Ιταλών, κάτι που παραβιάζει τον σχετικό νόμο.

Θυμίζουμε ότι το 2018, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορέψει κάθε είδους διαφήμιση που αφορά σε τυχερά παιχνίδια. Η απαγόρευση περιλαμβάνει όλα τα ΜΜΕ, ανάμεσα στα οποία και το διαδίκτυο.

 

Οι έρευνες για την παράβαση της Google

Η έρευνα για την Google έχει ήδη ξεκινήσει στην Ιταλία και οι αρμόδιοι ερευνούν τις Google Inc, Google Ireland Limited και Google Italy, προκειμένου να διαπιστώσουν αν εμφάνιζαν στοιχηματικές διαφημίσεις στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Αν κάτι τέτοιο επαληθευθεί, σημαίνει ότι η Google παραβίασε τη δέσμευσή της να αφαιρέσει κάθε διαφήμιση τέτοιου είδους. Όσο για το αν παραβίασε το νόμο, αυτό θα κριθεί μέσω μιας νέας έρευνας.

Ακόμη κι αν βρεθούν τέτοιου είδους διαφημίσεις στην Google, άλλωστε, θα πρέπει να εξεταστεί το κατά πόσο ο νόμος που απαγορεύει τις στοιχηματικές διαφημίσεις περιλαμβάνει και τα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης του διαδικτύου.

 

Εντείνονται οι πιέσεις για την κατάργηση του νόμου

Το θέμα με την Google φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον υπερβολικό νόμο περί στοιχηματικών διαφημίσεων και έχει ξεκινήσει μια νέα σειρά διαμαρτυριών από τους φορείς της αγοράς. Άλλωστε, ο νόμος απαγορεύει ακόμα και τις στοιχηματικές χορηγίες, επεκτείνοντας τις αντιδράσεις και στον αθλητικό κόσμο. Τέλος, η κυβέρνηση αναγκάστηκε πριν μερικούς μήνες να αντικαταστήσει κορυφαία στελέχη της AGCOM, καθώς τάχθηκαν κατά της απαγόρευσης.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.