Αύξηση της κατώτατης ηλικίας στοιχηματισμού προτείνει το Βέλγιο

Οι βελγικές Αρχές βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαδικασία αναπροσαρμογών των νόμων που αφορούν στο online στοίχημα και ετοιμάζουν δύο νέα νομοσχέδια που θα επηρεάσουν την αγορά της χώρας. Το πρώτο από αυτά αφορά στη διαφημιστική προβολή των στοιχηματικών εταιρειών, ενώ το δεύτερο και σημαντικότερο φιλοδοξεί να φέρει υψηλότερα κατώτατα ηλικιακά όρια στοιχηματισμού.

Αναλυτικότερα, το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται προβλέπει αύξηση της κατώτατης ηλικίας των κατοίκων του Βελγίου που επιτρέπεται να στοιχηματίζουν στα 21 χρόνια.

 

Ο προηγούμενος νόμος και το νέο νομοσχέδιο

Στο Βέλγιο, η στοιχηματική αγορά έχει απελευθερωθεί από το 1999, όταν τέθηκε σε ισχύ ο πρώτος σχετικός νόμος. Ο εν λόγω νόμος, όμως, άλλαξε σε αρκετά σημεία του, το 2011, όταν δημιουργήθηκε η ανάγκη να συμπεριληφθούν και οι εταιρείες του online στοιχήματος.

Σύμφωνα με τον βελγικό νόμο, λοιπόν, το online στοίχημα επιτρέπεται μόνο σε παίχτες 18 και άνω ετών. Από την άλλη, για να παίξουν σε κάποιο online καζίνο, οι παίχτες θα πρέπει να έχουν κλείσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.

Όμως, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση της κατώτατης επιτρεπόμενης ηλικίας στα 21 χρόνια, είτε μιλάμε για online στοίχημα είτε για οποιοδήποτε άλλο τυχερό παιχνίδι. Σύμφωνα με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα του Βελγίου, που πρότεινε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σκοπός του είναι να μειώσει την έλξη των τυχερών παιχνιδιών προς τους ανήλικους και τους νέους γενικότερα.

 

Επιτυχημένη η βελγική αγορά στοιχήματος

Άλλωστε, η αγορά του στοιχήματος στο Βέλγιο είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη στο Βέλγιο, πραγματοποιώντας μεγάλους τζίρους και λειτουργώντας με ελάχιστα προβλήματα. Σύμφωνα με έρευνες, η διείσδυση από τις εταιρίες στοιχημάτων που δε διαθέτουν την απαραίτητη άδεια είναι μικρή, καθώς μόλις το 15% των παιχτών προτιμά να παίξει σε μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι τα τυχερά παιχνίδια έχουν σημαντική διείσδυση στους νέους, καθώς ένας στους πέντε νέους 17-18 χρονών έχει παίξει τουλάχιστον σε ένα τυχερό παιχνίδι στο διαδίκτυο. Συνήθως, μάλιστα, προτιμούν το online στοίχημα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.