Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα για τα στοιχηματικά πρακτορεία της Σκωτίας

Η κυβέρνηση της Σκωτίας αποφάσισε να χαλαρώσει σταδιακά τα μέτρα που περιορίζουν τη λειτουργία των στοιχηματικών πρακτορείων στη χώρα και τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην αγορά στοιχήματος. Σύμφωνα με μια νέα ανακοίνωση, τα μέτρα θα χαλαρώσουν από τις 22 Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι τα στοιχηματικά πρακτορεία στη Σκωτία (όπως και πολλά πρακτορεία ανά τον κόσμο) παρέμειναν κλειστά για περισσότερο από τρεις μήνες, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους στις 29 Ιουνίου, αλλά τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε προκάλεσαν την κατακόρυφη πτώση της κίνησης.

 

Η απόφαση για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Από τις 29 Ιουνίου, τα 900 περίπου στοιχηματικά πρακτορεία της Σκωτίας δέχονται ξανά πελάτες, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Οι υπεύθυνοι είναι αναγκασμένοι να μαζέψουν τις καρέκλες και να μην επιτρέπουν στους παίχτες να παραμένουν στο χώρο. Για τον ίδιο σκοπό, απαγορεύεται η μετάδοση αθλητικών γεγονότων από τις οθόνες των πρακτορείων.

Τα συγκεκριμένα μέτρα προκάλεσαν από την πρώτη στιγμή τις αντιδράσεις της αγοράς. Εκπρόσωποι των στοιχηματικών εταιρειών τα χαρακτήρισαν υπερβολικά αυστηρά και άκρως ζημιογόνα για την επιβίωση των πρακτορείων. Σύμφωνα με την BGC (Betting & Gaming Council), μάλιστα, η κίνηση στα πρακτορεία μειώθηκε κατά 95%, εξαιτίας των μέτρων, καθώς πολλοί παίχτες επέλεγαν είτε να αποφύγουν το επίγειο στοίχημα είτε να περάσουν τα σύνορα στην Αγγλία, όπου δεν ισχύουν τέτοιοι περιορισμοί.

Η κυβέρνηση, πάντως, αποφάσισε τελικά να αποσύρει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα από τις 22 Ιουλίου. Όπως είναι φυσικό, όμως, θα ισχύουν ακόμη μέτρα προστασίας των πελατών και των υπαλλήλων, όπως μείωση των παρευρισκόμενων μέσα στα πρακτορεία, χρήση μάσκας και αντισηπτικού κτλ.. Οι φορείς της αγοράς, πάντως, υποδέχθηκαν με ικανοποίηση τη νέα απόφαση της κυβέρνησης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.