Μπλοκάρει το online στοίχημα του ΟΠΑΠ η νέα απόφαση του ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να ακυρώσει την άδεια που απέκτησε (χωρίς διαγωνισμό) ο ΟΠΑΠ για το online στοίχημα και με αυτόν τον τρόπο “πετά” έξω από το διαδίκτυο το Πάμε Στοίχημα. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι ο κανονισμός που εξέδωσε το 2014 η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) είναι άκυρος και αναγκάζουν πλέον τον ΟΠΑΠ να προσφέρει τις υπηρεσίες στοιχήματος αποκλειστικά στα επίγεια πρακτορεία του.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ήττα για τον ΟΠΑΠ, αλλά ο οικονομικός αντίκτυπος στον Οργανισμό δεν αναμένεται να είναι μεγάλος. Άλλωστε, τα έσοδά του από το online στοίχημα είναι μικρά και δε συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τα αντίστοιχα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών που προσφέρει.

 

Τα νέα δεδομένα από την απόφαση του ΣτΕ

Εξαιτίας της συγκεκριμένης απόφασης, σύντομα οι παίχτες που διατηρούν λογαριασμό στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ για το Πάμε Στοίχημα δε θα μπορούν να στοιχηματίζουν online, αλλά μόνο σε κάποιο επίγειο πρακτορείο. Επιπλέον, τα έσοδα του ΟΠΑΠ θα μειωθούν, αλλά σε πολύ μικρό βαθμό.

Ωστόσο, η απόφαση φέρνει νέα δεδομένα στην αγορά online στοιχήματος στην Ελλάδα. Ο ΟΠΑΠ μένει εκτός και μπορεί πλέον να δραστηριοποιείται μόνο μέσω των εταιρειών που του ανήκουν, όπως η ιδιοκτήτρια του Stoiximan, που πλέον ανήκει στον Οργανισμό. Επιπλέον, η νέα αυτή πραγματικότητα φέρνει ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να φέρει μια μόνιμη λύση στην αγορά του online στοιχήματος.

Θυμίζουμε ότι οι εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα έχουν αποκτήσει προσωρινές άδειες και πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ήδη συντάξει το σχετικό νομοσχέδιο, από τα τέλη του 2018. Το νομοσχέδιο βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς έγκριση και σύντομα η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.