Υπό εξέταση το live streaming του FA Cup από τις αγγλικές εταιρείες στοιχήματος

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν ξεσπάσει αρκετές αντιδράσεις στην Αγγλία, εξαιτίας της συμφωνίας που πραγματοποίησε η Ποδοσφαιρική Ένωση της χώρας (FA) με μια σειρά από εταιρείες στοιχήματος. Η εν λόγω συμφωνία δίνει στις στοιχηματικές τη δυνατότητα να μεταδίδουν μέσω live streaming τους αγώνες του FA Cup, στα μέλη τους που θα στοιχηματίζουν σε αυτούς.

Οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει είναι στο πνεύμα της μεγάλης εισχώρησης του στοιχήματος στο αγγλικό ποδόσφαιρο, που επικρατεί τους τελευταίους μήνες. Η συγκεκριμένη συμφωνία, σύμφωνα με τους επικριτές της, δίνει τον απόλυτο έλεγχο του FA Cup στις εταιρείες στοιχήματος και είναι αντίθετη με το πνεύμα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.

 

Παρέμβαση της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής

Οι αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη συμφωνία προκάλεσαν και την παρέμβαση της UKGC, της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάζει τους όρους, υπό τους οποίους οι στοιχηματικές εταιρείες μεταδίδουν ζωντανά τους αγώνες του FA Cup στις ιστοσελίδες τους. Στην περίπτωση που εντοπιστούν παρατυπίες, η συμφωνία θα ακυρωθεί, ενώ στην περίπτωση που θα υπάρξουν υπόνοιες για εκούσια παράβαση των κανονισμών, οι εταιρείες στοιχήματος που έχουν συνάψει τη συμφωνία με την FA κινδυνεύουν ακόμη και με αναστολή της άδειάς τους!

Για την ιστορία, οι εταιρείες αυτές είναι οι εξής: Bet365, Betfair, William Hill, Coral, Ladbrokes, Unibet και Paddy Power. Οι εφτά αυτές εταιρείες προχώρησαν σε συμφωνία με την IMG, το πρακτορείο που έχει αναλάβει τη διανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του FA Cup, και προσφέρουν τους αγώνες προς μετάδοση στις ιστοσελίδες τους, σε όσα μέλη στοιχηματίσουν σε αυτούς. 

Οι αντιδράσεις για την τεράστια εισχώρηση του στοιχήματος στο αγγλικό ποδόσφαιρο, πάντως, έχουν κάποια βάση. Εξάλλου 72 αγγλικές ομάδες ποδοσφαίρου έχουν συνάψει συμφωνία χορηγίας με κάποια εταιρεία στοιχήματος και στην περίπτωση που οι συμφωνίες αυτές καταρρεύσουν, θα ζημιωθούν περίπου 47 εκατομμύρια ευρώ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.