Συμβουλές ασφαλείας δημοσίευσε η βελγική BGC για τους παίχτες του στοιχήματος

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Βελγίου, η BGC, δημοσίευσε μια σειρά από οδηγίες ασφαλείας για τους παίχτες του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών, με αφορμή την αυξημένη έκθεση που αναμένεται να έχουν σε ιστοσελίδες, τώρα που είναι κλεισμένοι στο σπίτι, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωναϊό.

Το Βέλγιο είχε επιβάλλει περιορισμούς κυκλοφορίας στις 18 Μαρτίου. Οι εν λόγω περιορισμοί ίσχυαν έως τις 5 Απριλίου, αλλά οι αρμόδιοι αποφάσισαν να επεκτείνουν τα μέτρα έως τις 19 Απριλίου. Εξαιτίας των περιορισμών, λοιπόν, η BGC φοβάται ότι πολλοί παίχτες (ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο) κινδυνεύουν από την υπερβολική έκθεση στις στοιχηματικές ιστοσελίδες.

 

Οι οδηγίες της BGC προς τους παίχτες

Η BGC, λοιπόν, αποφάσισε να δημοσιεύσει μια σειρά από οδηγίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους παίχτες να αποφύγουν τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ακόμη και αυτές τις ημέρες, που ενδεχομένως τα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου να μοιάζουν μια εξαιρετική θεραπεία κατά της βαρεμάρας.

Ανάμεσα στις οδηγίες που αναφέρει η BGC, μάλιστα, ξεχωρίζει η νέα δυνατότητα που έχουν οι παίχτες: ο εθελοντικός αποκλεισμός από τις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, μέσω της αποστολής ενός e-mail. Παράλληλα, οι αρμόδιοι συμβουλεύουν τους Βέλγους να προτιμήσουν άλλες μορφές διασκέδασης, όπως η επικοινωνία με τις οικογένειές τους. Τέλος, αναφέρουν ρητά τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμη και παίχτες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ενώ θυμίζει σε όλους ότι υπάρχει η ειδική τηλεφωνική γραμμή SOS Jeux, η οποία προσφέρει στήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν εθισμό.

Η BGC προστίθεται σε μια μεγάλη λίστα ρυθμιστικών Αρχών ανά τον κόσμο (όπως η αγγλική UKGC και η δανική Spillemyndigheden), οι οποίες έχουν δημοσιεύσει μια σειρά από οδηγίες, φοβούμενες ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εθισμού στον τζόγο σε πολλούς παίχτες, αλλά και να βυθίσει βαθύτερα στον εθισμό όσους ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.