Για σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζεται η στοιχηματική αγορά στην Κένυα

Οι αρμόδιοι στην Κένυα έχουν ετοιμάσει ένα νέο νομοσχέδιο για την ρύθμιση της αγοράς στοιχήματος και σχεδιάζουν την ολοκληρωτική μεταμόρφωση της αγοράς σε διάφορους τομείς. Το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη κατατεθεί στο Κοινοβούλιο της χώρας, ωστόσο, οι υπεύθυνοι έχουν ανακοινώσει κάποια από τα σημαντικότερα σημεία του.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν διατάξεις που αντικαθιστούν τη σημερινή ρυθμιστική Αρχή, αυξάνουν ιλιγγιωδώς τα έξοδα των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών και εγκαθιδρύουν το πρώτο εθνικό λαχείο της χώρας.

 

Οι αλλαγές που υπόσχεται το νέο νομοσχέδιο

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την αγορά στοιχήματος στην Κένυα είναι η αντικατάσταση της σημερινής ρυθμιστικής Αρχής με μία νέα, η οποία θα έχει εμπλουτισμένο ρόλο. Παράλληλα, το νομοσχέδιο θα αλλάξει και πολλά στις διαδικασίες αδειοδότησης των εταιρειών στοιχήματος που θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα.

Η πρώτη αλλαγή αφορά στα κριτήρια των εταιρειών αυτών. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, δικαίωμα δραστηριοποίησης στην Κένυα θα έχουν μόνον όσες εταιρείες online στοιχήματος διαθέτουν servers στη χώρα και το σύνολο των μετόχων της αποτελείται από τουλάχιστον 30% Κενυάτες. Η δεύτερη αλλαγή αυξάνει σε τεράστιο βαθμό το κόστος των αδειών. Το κόστος αναμένεται να φτάσει τα 900.000 ευρώ για την απόκτηση της άδειας, όταν σήμερα δεν ξεπερνά τα 15.000 ευρώ!

Αναλυτικότερα, οι εταιρείες online στοιχήματος που θέλουν να αποκτήσουν την τριετή άδεια θα πληρώνουν 900.000 ευρώ για να την αποκτήσουν και 300.000 ευρώ για να την ανανεώσουν. Αντίστοιχα, οι εταιρείες επίγειου στοιχήματος θα καλούνται να πληρώσουν 300.000 ευρώ για την απόκτηση της άδειας.

Το θετικό για τις εταιρείες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κένυα, τέλος, είναι το γεγονός ότι στο νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται καμία αύξηση στη φορολογία. Θυμίζουμε ότι η φορολογία στην Κένυα βρισκόταν αρχικά στο 15% και αυξήθηκε πρόσφατα στο 35%, μόνο και μόνο για να επιστρέψει πολύ σύντομα στο 15%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.