Μειωμένα τα κέρδη του στοιχήματος στην κυπριακή αγορά

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων της Κύπρου ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της αγοράς για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και τα αποτελέσματα είναι μάλλον αποκαρδιωτικά, αφού δείχνουν μείωση των καθαρών κερδών των νόμιμων εταιρειών, και στο επίγειο στοίχημα (Α κλάση) και στο online (Β κλάση).

Ωστόσο, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται online είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται – παρόλο που στο τέλος, τα κέρδη τους ήταν μειωμένα. Αντίθετα, στο επίγειο στοίχημα, έσοδα και κέρδη εμφανίστηκαν αρκετά μειωμένα.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της κυπριακής αγοράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, τα συνολικά καθαρά κέρδη της αγοράς στοιχήματος στην Κύπρο μειώθηκαν κατά 14%, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2019. Συγκεκριμένα, στο επίγειο στοίχημα, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 14%, αφού δεν ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο online στοίχημα τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 15%, αφού δεν ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια.

Στην περίπτωση του online στοιχήματος, πάντως, υπάρχει μια θετική εξέλιξη: η αύξηση των εσόδων. Αναλυτικότερα, τα έσοδα των εταιρειών online στοιχήματος παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 4%, αφού άγγιξαν τα 176 εκατομμύρια ευρώ (το αντίστοιχο διάστημα του 2018 δεν ξεπέρασαν τα 169 εκατομμύρια ευρώ). Αντίθετα, τα έσοδα του επίγειου στοιχήματος μειώθηκαν κατά 12%.

Η Εθνική Αρχή στοιχημάτων, τέλος, ανακοίνωσε ότι στον τομέα του επίγειου στοιχήματος εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται νόμιμα έξι εταιρείες, ενώ στον τομέα του online, οι εταιρείες μειώθηκαν από δέκα σε εννιά.

 

Τεράστια αύξηση στις μπλοκαρισμένες παράνομες ιστοσελίδες

Αν κάποιος τομέας στην κυπριακή αγορά στοιχήματος παρουσίασε τεράστια ανάπτυξη, τέλος, αυτός ήταν ο τομέας των παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων που έχουν συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο προστέθηκαν 9.624 ιστοσελίδες, με την αύξηση να υπολογίζεται στο 1656%!

Τέλος να θυμίσουμε πως ο τζίρος της κυπριακής στοιχηματικής αγοράς ξεπέρασε το 1 δις ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.