Νέος φορέας προστασίας κατά του εθισμού στην Αγγλία

Οι Άγγλοι παίχτες του στοιχήματος έχουν πλέον την επιλογή να προσφύγουν σε ένα νέο φορέα προστασίας και καταπολέμησης του εθισμού στον τζόγο. Η RGA (Remote Gambling Association) ίδρυσε το GAMSTOP, έναν νέο εθνικό φορέα που θα προστατεύει τους εθισμένους παίχτες, επιτρέποντάς τους να αποκλείσουν εύκολα τους εαυτούς τους από το online παιχνίδι, αλλά και θα τους προσφέρει συμβουλές από ειδικούς.

 

Ο ρόλος του GAMSTOP

H πρώτη δυνατότητα που προσφέρει στους Άγγλους παίχτες ο νέος φορέας είναι να αποκλειστούν από τις ιστοσελίδες των στοιχηματικών εταιρειών, ώστε να μη μπαίνουν στον πειρασμό να τροφοδοτούν τον εθισμό τους, χάνοντας ακόμη περισσότερα χρήματα. Η διαδικασία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί online και θα αποκλείει αυτόματα τους παίχτες από κάθε ιστοσελίδα του στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών – τουλάχιστον των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών.

Παράλληλα, στην ίδια ιστοσελίδα, οι παίχτες θα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από τους ειδικούς, οι οποίοι θα παρέχουν συμβουλές και υπηρεσίες υποστήριξης.

Το GAMSTOP, τέλος, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του 2017.

 

Ο ρόλος της RGA

Η RGA, η οποία εκπροσωπεί τις στοιχηματικές εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμφώνησε από τις αρχές του 2016 να αναπτύξει και να λανσάρει το νέο αυτό φορέα προστασίας των καταναλωτών, σύμφωνα με το νόμο του 2014. Και, σύμφωνα με τη Fiona Palmer, διευθύντρια κοινωνικής ευθύνης της RGA, ο σχεδιασμός του GAMSTOP βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και πως θα επιτύχει το ζητούμενο: να προσφέρει τη δυνατότητα αποκλεισμού σε εθνική κλίμακα, για όσους παίχτες το επιθυμούν.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, ο Paul Hope, εκπρόσωπος του ρυθμιστικού φορέα στο Ηνωμένο Βασίλειο, “η δυνατότητα που θα έχουν οι παίχτες να αποκλείσουν τους εαυτούς τους από κάθε μορφή online τζόγου με μία μόνο αίτηση θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για όσους το χρειαστούν. ”

Να σας θυμίσουμε επίσης ότι η GambleAware πριν λίγο καιρό λάνσαρε μια διαφημιστική καμπάνια ώστε να υπενθυμίσει στους παίχτες τους κινδύνους των τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.