Νέο εμπόδιο για το νόμο περί στοιχήματος στη Βραζιλία

Το σήριαλ του νέου νόμου που θα απελευθερώσει και θα ρυθμίσει την αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στη Βραζιλία συνεχίζεται και η ημερομηνία ισχύος του νόμου μετατίθεται για μια ακόμη φορά, εξαιτίας ενός νέου εμποδίου.

Αναλυτικότερα, ο νόμος θα υποστεί νέες αλλαγές και θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο η ψήφισή του, καθώς η αρμόδια συνταγματική Αρχή της Βραζιλίας, η Comisión de Constitución, Justicia y Ciudadanía, τον έκρινε αντισυνταγματικό.

 

Ο… Γολγοθάς του νέου νόμου

Ο συγκεκριμένος νόμος, με το όνομα 186/2014, δημιουργήθηκε πριν τέσσερα χρόνια από τον γερουσιαστή Ciro Nogueira, αλλά δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή. Μερικά χρόνια αργότερα, ο γερουσιαστής Benedito de Lira ανέλαβε να τον εκσυγχρονίσει, προκειμένου να πάρει το δρόμο του προς ψήφιση. Ωστόσο, η αρμόδια συνταγματική Αρχή έκρινε ότι δε μπορεί να τεθεί σε ισχύ στην υπάρχουσα μορφή του, αφού δε συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας. Οι ψήφοι της επιτροπής ήταν 13-2 ενάντια στο νόμο.

 

Η στοιχηματική αγορά της Βραζιλίας

Σήμερα στην Βραζιλία, την αγορά τυχερών παιχνιδιών ρυθμίζει ένας νόμος του 1946, ο οποίος προβλέπει νόμιμη διεξαγωγή μόνο λοταριών και στοιχήματος στις ιπποδρομίες. Ο νόμος απαγορεύει τη διεξαγωγή κάθε άλλου τυχερού παιχνιδιού (όπως το στοίχημα) και δεν αναφέρεται καν στα online τυχερά παιχνίδια. Αποτέλεσμα αυτού είναι καμία στοιχηματική εταιρεία να μη δραστηριοποιείται νόμιμα στη χώρα και πολλές να έχουν επιλέξει να δέχονται Βραζιλιάνους παίχτες, κι ας μη διαθέτουν άδεια.

Ο νόμος 186/2014 υποτίθεται ότι θα αποτελέσει τον καταλύτη που θα ρυθμίσει την αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας και θα καταπολεμήσει το παράνομο στοίχημα, αλλά κάθε προσπάθεια να προχωρήσει η ψήφισή του έχει πέσει στο κενό.

Διαβάστε ακόμα Ανερχόμενος γίγαντας του στοιχήματος η Βραζιλία;

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.