Εισαγγελική έρευνα για την πώληση του ΟΠΑΠ

Δημοσίευμα των Finacial Times θέλει τον εισαγγελέα Αθηνών Ιωάννη Σέβη να ερευνά τις συνθήκες πώλησης του ΟΠΑΠ στην εταιρεία Emma Delta. Το 33% που μέχρι πρότινος ανήκε στο ελληνικό Δημόσιο, παραχωρήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Emma Delta, έναντι 652 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Ο εισαγγελέας, λοιπόν, διέταξε την έρευνα της υπόθεσης, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι τηρήθηκαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις της διαφάνειας και της τήρησης του δημοσίου συμφέροντος κατά τη διαδικασία. Στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκεται πρωτίστως το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Περιούσιας του Δημοσίου), αλλά και στελέχη της Emma Delta.

 

Η έρευνα που, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, ξεκίνησε μερικές εβδομάδες μετά την εξόφληση του ποσού εκ μέρους της Emma Delta και την τοποθέτηση δικών της στελεχών σε θέσεις-κλειδιά στον ΟΠΑΠ, επικεντρώνει και στο νόμο που είχε ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΠΑΠ. Αυτός χαρακτηρίζεται ως “ασυνήθιστος” και αναφέρεται πως κατατέθηκε λίγο πριν η Emma Delta παραμείνει η μόνη εταιρεία στη λίστα που αφορούσε στο διαγωνισμό, τον Απρίλιο του 2013. Πρόκειται για το νόμο που “πάγωνε” τους απαραίτητους ελέγχους στο πόθεν έσχες των ενδιαφερόμενων επενδυτών, γεγονός που εγείρει ερωτήματα, σχετικά με τη διαφάνεια των διαδικασιών που κίνησε το ελληνικό Δημόσιο σε αυτή την περίπτωση.

 

Ταυτόχρονα, οι εισαγγελικές Αρχές ερευνούν και το παρελθόν των υπευθύνων της Emma Delta (πρόκειται ουσιαστικά για μια κοινοπραξία, η οποία δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό), προκειμένου να ρίξουν φως σε τυχόν παράνομες δραστηριότητες. “Πρωταγωνιστής” σε αυτή την περίπτωση είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Emma Delta και είχε περιπέτειες με το νόμο τη δεκαετία του 1980.

 

Στο ίδιο δημοσίευμα, τέλος, αναφέρονται και άλλα γεγονότα που σχετίζονται με τον ΟΠΑΠ και τη διαχείρισή του, όπως η παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη, μετά από κατηγορίες για σχέση του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, και η διαμάχη του τελευταίου με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη χορηγία του ΟΠΑΠ προς την ΑΕΚ, πρώην ομάδα του Μελλισσανίδη.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.