Ένωση Διαδικτυακού Στοιχηματισμού (RGA)

Τελευταία, και εξαιτίας των εξελίξεων και προβλημάτων που παρουσιάζονται με την αδειοδότηση των εταιρειών του online στοιχήματος στην Ελλάδα, η RGA (Remote Gambling Association - Ένωση Διαδικτυακού Στοιχηματισμού) επανέρχεται συχνά στην επικαιρότητα, χάρη στις καταγγελίες της εναντίον των ελληνικών Αρχών. Η RGA είναι ο φορέας που καταγγέλλει σε μεγαλύτερο βαθμό τις προσπάθειες εξασφάλισης του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ από την ελληνική κυβέρνηση, με έγγραφά της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο συγκεκριμένος φορέας αποτελεί την ένωση των εταιρειών του online στοιχήματος. Μέλη του είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο και η έδρα του βρίσκεται στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες. Σκοπός της RGA είναι η δημιουργία και εξασφάλιση ενός ρυθμιζόμενου και δίκαιου περιβάλλοντος, όπου οι παίχτες θα μπορούν να παίζουν υπεύθυνα τυχερά παιχνίδια, υπό ασφαλείς και νόμιμες συνθήκες.

 

Αποτελεί ουσιαστικά τον φορέα που εκπροσωπεί στο σύνολό τους τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και φροντίζει ώστε αυτές να αντιμετωπίζονται δίκαια και υπεύθυνα από τους κατά τόπους αρμόδιους φορείς. Η δράση της αυτή γίνεται έντονα φανερή στην περίπτωση της Ελλάδας.

 

Φυσικά, η RGA δεν αποτελεί αποκλειστικά το όργανο εκπροσώπησης των εταιρειών online στοιχήματος. Παράλληλα, φροντίζει ώστε τα μέλη της να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Για να αποτελέσει μια εταιρεία μέλος της, θα πρέπει πρωτίστως να είναι αδειοδοτημένη από τους αρμόδιους φορείς και να έχει αποδείξει ότι φροντίζει για την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη στα παιχνίδια που προσφέρει. Με λίγα λόγια, μια εταιρεία που αποτελεί μέλος της RGA διαθέτει εχέγγυα εμπιστοσύνης.

 

Παράλληλα, η δράση της RGA δε σταματά εκεί. Η Ένωση προωθεί το υπεύθυνο παιχνίδι από πλευράς παιχτών, ενώ είναι γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση, η οποία περιλαμβάνει δωρεές σε ιδρύματα καταπολέμησης των επιπτώσεων του εθισμού στο τζόγο και σε άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

 

Η δράση της RGA, λοιπόν, είναι πλούσια και δεν περιορίζεται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εταιρειών. Αποτελεί έναν αξιόπιστο κει ευυπόληπτο φορέα, ο οποίος στοχεύει στη γενικότερη βελτίωση της εικόνας των online τυχερών παιχνιδιών.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.