Αφαιρέθηκαν τα στοιχηματικά apps της Google στο Βιετνάμ

Η Google ανακοίνωσε πως αφαίρεσε μια σειρά από στοιχηματικά apps που ήταν διαθέσιμα στο Βιετνάμ μέσω του Google Play. Το online κατάστημα με apps της Google είχε επιτρέψει τη διάθεση τέτοιων apps πριν μερικούς μήνες, μετά από ένα εμπάργκο ετών, και πλέον τα διαθέτει δωρεάν σε παίχτες σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, όπως αυτή του Βιετνάμ, αναγκάζεται να προχωρήσει σε αφαίρεση των σχετικών apps, εξαιτίας των περιορισμών που φέρνουν οι νόμοι περί στοιχήματος.

Το στοίχημα, άλλωστε, επίγειο και online, είναι παράνομο στο Βιετνάμ. Αυτό σημαίνει ότι οι παίχτες δε μπορούν να στοιχηματίζουν στις ιστοσελίδες του εξωτερικού ούτε να χρησιμοποιούν τα σχετικά apps. Ακόμη και όταν αλλάξει ο νόμος, μάλιστα, κάπου μέσα στο 2019, μόνο μία εταιρεία θα αποκτήσει το δικαίωμα προσφοράς υπηρεσιών στοιχηματισμού.

 

Αφαίρεση 56 στοιχηματικών apps από το Google Play

Εξαιτίας των νόμων του Βιετνάμ που απαγορεύουν οποιαδήποτε υπηρεσία στοιχήματος, η Google αναγκάστηκε να αφαιρέσει συνολικά 56 στοιχηματικά apps από το online κατάστημά της. Φυσικά, η αφαίρεση των apps πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά στην αγορά του Βιετνάμ και πλέον οι παίχτες δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Η συγκεκριμένη κίνηση, τέλος, αποτέλεσε την απάντηση της Google στον πρωθυπουργό του Βιετνάμ, Nguyen Xuan Phuc, ο οποίος ζήτησε από τους κολοσσούς τεχνολογίας να σεβαστούν τους νόμους της χώρας.

Οι αρμόδιοι στη χώρα, πάντως, ελπίζουν πως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Google. Η Apple, άλλωστε, συμμορφώθηκε πρόσφατα πλήρως με τους νόμους περί τυχερών παιχνιδιών στην Κίνα και αναγκάστηκε να αφαιρέσει από το δικό της app store περίπου 25.000 apps με τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.