Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο online στοιχήματος φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος περιέχει μια σειρά από βελτιώσεις στον τομέα του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου. Οι βελτιώσεις αυτές αφορούν στο νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης για το online στοίχημα και φέρνουν μια σειρά από αλλαγές, σε τομείς όπως το κόστος των αδειών, αλλά και η απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών που διεξάγονται μέσω RNG.

Θυμίζουμε ότι, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου, πολλές από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην Ελλάδα είχαν αντιδράσει για θέματα όπως το υψηλός κόστος της άδειας και της φορολογίας, καθώς και της απαγόρευσης διεξαγωγής online παιχνιδιών μέσω της RNG.

 

Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στο νέο αναπτυξιακό νόμο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή αφορά στο κόστος των αδειών. Το προηγούμενο νομοσχέδιο προέβλεπε άδειες αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ για τη διεξαγωγή online στοιχήματος και αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ για τη διεξαγωγή online τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, όμως, ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει τη μείωση της αξίας της άδειας online στοιχήματος στα 3-4 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, αν και δεν προβλέπεται μείωση της φορολογίας που θα καλούνται να πληρώνουν οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος, υπάρχει μια αλλαγή ουσίας: ο φόρος εισοδήματος των εταιρειών, ύψους 20%, θα επιβάλλεται πριν το φόρο επί του τζίρου, ύψους 35%, και όχι μετά, όπως προέβλεπε το προηγούμενο νομοσχέδιο.

Τέλος, ακυρώνεται η απαγόρευση διεξαγωγής παιχνιδιών μέσω της RNG. Τέτοιου είδους παιχνίδια, όπως τα φρουτάκια του καζίνο και τα εικονικά αθλήματα, απαγορεύονταν σύμφωνα με το προηγούμενο νομοσχέδιο.

 

Μικρότερα χρονικά περιθώρια για την επιβολή του νέου νόμου

Παράλληλα, οι δικαστικές εξελίξεις αναγκάζουν την ελληνική κυβέρνηση να βιαστεί, προκειμένου να περάσει και να θέσει σε ισχύ το νέο νόμο. Το ΣτΕ αποφάσισε ότι η προσωρινή αδειοδότηση των 24 εταιρειών στοιχήματος παραβιάζει κάποιες διατάξεις του Συντάγματος και πως πρέπει να τεθεί σε ισχύ ένας νέος νόμος. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, οι εταιρείες στοιχήματος που κατέχουν μία από τις προσωρινές άδειες θα πρέπει να αποκτήσουν μόνιμη άδεια έως τις 31 Μαρτίου του 2020. Με άλλα λόγια, αυτή είναι και η διορία που δίνεται για την επιβολή του νέου νόμου, προκειμένου η αγορά online στοιχήματος να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.