Έκλεισαν οι επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών στη Λετονία

Η κυβέρνηση της Λετονίας ακολούθησε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ανακοίνωσε την επιβολή κάποιων έκτακτων μέτρων, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωναϊού. Ο νέος νόμος διατάζει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο κάθε επιχείρησης τυχερών παιχνιδιών (καζίνο, πρακτορεία στοιχήματος, αίθουσες bingo), προκειμένου να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις ανθρώπων.

Ο συγκεκριμένος νόμος, όπως είναι λογικό, αναφέρεται στις επιχειρήσεις των επίγειων τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, το κείμενό του παρουσιάζει μια ασάφεια, η οποία μπορεί να σημάνει ακόμη και το κλείσιμο όσων επιχειρήσεων προσφέρουν online στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου.

 

Η ασάφεια για τα online τυχερά παιχνίδια

Το κείμενο του νέου νόμου αναφέρεται ξεχωριστά στα τυχερά παιχνίδια και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι απαγορεύεται η διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών και λοταριών, με μόνες εξαιρέσεις τα διαδραστικά παιχνίδια και τα παιχνίδια άμεσης νίκης. Στα διαδραστικά παιχνίδια συμπεριλαμβάνονται και τα online τυχερά παιχνίδια. Παρακάτω, όμως, ο νόμος αναφέρει το εξής: “H αρμόδια ρυθμιστική Αρχή έχει την ευθύνη να διατάξει το κλείσιμο κάθε επιχείρησης τυχερών παιχνιδιών, επίγειων, διαδραστικών ή ηλεκτρονικών”.

Η συγκεκριμένη αναφορά δημιουργεί ασάφειες και απορίες, όχι μόνο στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Λετονία, αλλά και στον ίδιο τον Πρόεδρο της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, ο οποίος ζήτησε διευκρινήσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο ίδιος δήλωσε ότι πιθανότατα πρόκειται για λάθος, αλλά, στην περίπτωση που διαταχθεί να προχωρήσει στο κλείσιμο ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών, τότε θα το πράξει.

 

Ασάφεια ή ακραίο μέτρο;

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι έχει υπάρξει κάποιο λάθος στο κείμενο του νόμου, το οποίο θα διορθωθεί σύντομα. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο ενδεχόμενο: το να επιθυμούν οι αρμόδιοι να προστατέψουν τους Λετονούς από τον εθισμό στον τζόγο, σε μια περίοδο που θα βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους και θα έχουν ελάχιστες εναλλακτικές ψυχαγωγίας. Στη δεύτερη περίπτωση, βέβαια, θα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ακραίο μέτρο, το οποίο πιθανότατα θα αμφισβητήσουν νομικά οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.