Έρευνα για στοιχηματικές απάτες ξεκίνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει μια σειρά από έρευνες και ελέγχους, προσπαθώντας να εντοπίσει τους υπεύθυνους για σειρά παραβιάσεων, όσον αφορά στους νόμους περί στοιχήματος και χειραγώγησης αγώνων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε η τηλεοπτική εκπομπή “Δίκη στο Open”, οι αρμόδιοι έχουν ήδη προχωρήσει σε άνοιγμα στοιχηματικών λογαριασμών και στοιχεία επικοινωνίας προέδρων ΠΑΕ, ποδοσφαιρικών παραγόντων, διαιτητών, προπονητών και ποδοσφαιριστών.

 

Οι έρευνες της Δίωξης για παράνομο στοίχημα και στημένους αγώνες

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αξιωματούχοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ήδη εξετάσει στοιχηματικούς λογαριασμούς, αλλά και μηνύματα, που αποδεικνύουν τη χειραγώγηση τουλάχιστον ενός αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Ήδη, μάλιστα, ο εισαγγελέας Αθηνών Σωτήρης Μπουγιούκος έστειλε τη δικογραφία με τα ηλεκτρονικά μηνύματα, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες.

Οι αρμόδιοι έχουν ξεκινήσει παράλληλα την εξέταση των φακέλων της Sportradar για ύποπτα κρούσματα των τελευταίων τριών ετών. Θυμίζουμε ότι η Sportradar εποπτεύει και εξετάζει ύποπτα στοιχηματικά μοτίβα, σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση παράνομων συμπεριφορών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τέλος, οι αρμόδιοι εξετάζουν και τη σχέση που θα μπορούσε να έχει με την υπόθεση των στημένων αγώνων και ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε πρόσφατα στο Χαϊδάρι. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο 49χρονος είχε σχέσεις με το παράνομο στοίχημα και πλέον πραγματοποιούνται έρευνες για ενδεχόμενες σχέσεις του με αθλητικούς παράγοντες.

Να θυμίσουμε πως η Sportradar ειδοποίησε τις ελληνικές Αρχές για ύποπτους αγώνες της Superleague αλλά και της Football League.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.