Έως το τέλος της σεζόν οι στοιχηματικές χορηγίες στην Ισπανία

Η Ισπανία αποφάσισε να απαγορέψει κάθε μορφή διαφημιστικής διαφήμισης και η απόφαση αυτή περιλαμβάνει και τις χορηγίες στοιχηματικών ιστοσελίδων προς το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα. Οι αρμόδιοι, όμως, είχαν υποσχεθεί από την αρχή ότι θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος, η οποία τελικά θα ισχύει έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Η απόφαση για την απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών, άλλωστε, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ειδικά από τις ομάδες ποδοσφαίρου της Primera Division, οι οποίες είχαν ενεργά συμβόλαια με ιστοσελίδες στοιχήματος και δε μπορούσαν να τα καταργήσουν εν μία νυκτί.

 

Το χρονοδιάγραμμα της Ισπανίας για την περίοδο χάριτος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Καταναλωτών, οι ομάδες που έχουν ήδη συμφωνήσει κάποια χορηγία με στοιχηματικές ιστοσελίδες μπορούν να τη διατηρήσουν έως το τέλος της σεζόν, την άνοιξη του 2021. Ωστόσο, κατά την περίοδο χάριτος, καμία ομάδα δε θα έχει το δικαίωμα να συνάψει κάποια νέα συμφωνία, ακόμα κι αν αυτή λήγει την άνοιξη του 2021.

Με αυτόν τον τρόπο, η μετάβαση στο νέο καθεστώς θα πραγματοποιηθεί με ομαλότερο τρόπο. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή, μόνο στη La Liga είναι ενεργές 11 στοιχηματικές χορηγίες, οι οποίες προσφέρουν μεν έσοδα στις ομάδες, αλλά δεν παύουν να αποτελούν έμμεση διαφήμιση των υπηρεσιών online και επίγειου στοιχήματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της La Liga, Javier Tebas, πάντως, η απόφαση για την απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών θα προκαλέσει την απώλεια περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ σε έσοδα που εξασφάλιζαν έως σήμερα οι ποδοσφαιρικές ομάδες.

 

Τι προβλέπει ο νέος ισπανικός νόμος;

Ο πρόσφατος νόμος της Ισπανίας απαγορεύει κάθε μορφή στοιχηματικής διαφήμισης. Οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις θα μπορούν να μεταδίδονται μόνο στο διάστημα ανάμεσα σε 1 μετά τα μεσάνυχτα και 5 τα ξημερώματα, ενώ παράλληλα απαγορεύονται οι στοιχηματικές χορηγίες και οι συμμετοχές διασημοτήτων σε οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια. Η απαγόρευση στα ΜΜΕ, μάλιστα, τέθηκε νωρίτερα σε ισχύ, κατά τη διάρκεια του lockdown της άνοιξης, ενώ οι ομάδες που έχουν κάποιον χορηγό από τον τομέα του στοιχήματος εξασφάλισαν περίοδο χάριτος έως το τέλος της σεζόν.

Να σημειώσουμε πως από το καλοκαίρι πολλές ομάδες ξεκίνησαν να ακυρώνουν τις συμφωνίες τους με τις στοιχηματικές εταιρίες με πρώτη την Οσασούνα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.