Φορολογική επιβάρυνση στους παίχτες του στοιχήματος εξετάζει η Κένυα

Η Κένυα βρίσκεται σε περίοδο αναδιάρθρωσης της αγοράς στοιχήματος, καθώς ετοιμάζει ένα νέο νόμο, ο οποίος θα ρυθμίζει κάθε πτυχή της αγοράς, από τη λειτουργία των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος έως τον τρόπο εποπτείας από τις αρμόδιες Αρχές. Οι αρμόδιοι, όμως, επιθυμούν παράλληλα να συρρικνώσουν τα μεγέθη της αγοράς, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των παιχτών και αυτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Ο τρόπος που αποφασίστηκε για να το πετύχουν αυτό είναι ένας νέος φόρος, που θα επιβαρύνει ουσιαστικά τους παίχτες. Ο φόρος αυτός θα αφορά στα πονταρίσματα στο στοίχημα και θα λειτουργεί όπως ο ειδικός φόρος στον καπνό ή στο αλκοόλ.

 

Ο νέος φόρος στη στοιχηματική αγορά της Κένυας

Ο νέος αυτός φόρος εξετάζεται αυτή τη στιγμή από τους αρμόδιους και πιθανότατα θα συμπεριληφθεί στον επερχόμενο νόμο για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, ο φόρος θα έχει ύψος 10% επί της αξίας κάθε στοιχήματος και θα επιβαρύνει τους παίχτες, με σκοπό να αποθαρρύνει τον στοιχηματισμό μεγάλων ποσών.

Μέσω αυτού, οι αρμόδιοι ευελπιστούν, όχι μόνο να αυξήσουν τα έσοδα των δημόσιων ταμείων, αλλά και να καταπολεμήσουν πιο αποτελεσματικά τις υπερβολές στον στοιχηματισμό, αλλά και τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο.

 

Οι αλλαγές που έρχονται στην αγορά στοιχήματος Κένυας

Η Κένυα, τέλος, ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νέο νομοσχέδιο που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος. Το νομοσχέδιο αυτό θα αυξήσει τα λειτουργικά έξοδα των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος, θα εγκαθιδρύσει μια νέα ρυθμιστική Αρχή, αλλά και το πρώτο εθνικό λαχείο της χώρας και θα εισάγει ένα αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας. Ωστόσο, δε θα αυξήσει τη φορολογία (η οποία θα παραμείνει στο σημερινό 15%), παρόλο που οι πρώτες προτάσεις έκαναν λόγο για εκτόξευσή της στο 35%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.