Έκτακτη μείωση φόρων ζητούν οι εταιρείες στοιχήματος στην Πολωνία

Όπως συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο, στην Πολωνία οι στοιχηματικές εταιρείες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από την εξάπλωση του κορωναϊού. Αρχικά, οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος είδαν τα έσοδά τους να μειώνονται, εξαιτίας της αναβολής και της ακύρωσης των κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο, ενώ από τις 14 Μαρτίου αναγκάστηκαν να κλείσουν τα επίγεια πρακτορεία τους.

Οι υπεύθυνοι των εταιρειών αυτών προειδοποιούν ότι οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες και πολλές από αυτές θα αναγκαστούν να απολύσουν υπαλλήλους ή ακόμα και να κηρύξουν πτώχευση. Για αυτό το λόγο, ζητούν μια σειρά μέτρων ανακούφισης, όπως μείωση των φόρων και παράταση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

 

Η σημερινή εικόνα της στοιχηματικής αγοράς της Πολωνίας

To μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στην Πολωνία ανήκει στα επίγεια τυχερά παιχνίδια, αφού ελάχιστες ιστοσελίδες δραστηριοποιούνται νόμιμα. Οι εταιρείες του επίγειου τομέα έχουν δει τα έσοδά τους να μειώνονται κατά 60%, εξαιτίας των αναβολών στις αθλητικές διοργανώσεις, ενώ η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει, τώρα που τα στοιχηματικά πρακτορεία παραμένουν κλειστά.

Παράλληλα, το γεγονός ότι η νόμιμη αγορά στοιχήματος βρίσκεται στον πάγο, δίνει πατήματα στις μη αδειοδοτημένες εταιρείες του εξωτερικού να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το μερίδιό τους. Μια πρόσφατη έρευνα, άλλωστε, δήλωνε πως οι παράνομες εταιρείες στοιχήματος εξασφαλίζουν έσοδα της τάξης του 51% από το σύνολο της αγοράς.

 

Τα αιτήματα των στοιχηματικών εταιρειών

Οι υπεύθυνοι των νόμιμων εταιρειών προειδοποιούν ότι τα οικονομικά προβλήματα που προκαλούνται αυτές τις ημέρες θα τους αναγκάσουν σε απολύσεις (για το μεγαλύτερο μέρος των 5.000 περίπου υπαλλήλων του τομέα), αλλά και σε πτωχεύσεις εταιρειών. Για αυτό το λόγο ζητούν κάποιες φορολογικές διευκολύνσεις, ώστε να ζημιωθούν λιγότερο, όχι μόνο οι εταιρείες, αλλά και το πολωνικό Δημόσιο, που εισπράττει φόρους.

Πρώτα απ’ όλα, ζητούν να μειωθεί η φορολογική κλίμακα, από το 12% στο 10% επί του τζίρου, τουλάχιστον έως τον Αύγουστο του 2020. Επιπλέον, ζητούν να δοθεί παράταση της διορίας για την πληρωμή των φόρων, έως τον Σεπτέμβριο του 2020 (υπό κανονικές συνθήκες, οι στοιχηματικές εταιρείες καλούνται να πληρώσουν φόρους σε μηνιαία βάση).

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.