Μετρητά μέσω πώλησης μετοχών εξασφάλισε η στοιχηματική εταιρεία William Hill

Η στοιχηματική εταιρεία William Hill προχώρησε σε μια κίνηση που της επέτρεψε να συγκεντρώσει μετρητά στα ταμεία της (απαραίτητα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία), προσφέροντας μετοχές σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Συγκεκριμένα, η William Hill συγκέντρωσε το ποσό των 248 εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτοντας προς πώληση 174,9 εκατομμύρια μετοχές της, αξίας 1,41 ευρώ η καθεμία.

H William Hill ολοκλήρωσε τη διαδικασία πώλησης των μετοχών της άμεσα, με τη βοήθεια των Barclays Bank και Citigroup Global Markets, η οποίες ανέλαβαν τον συντονισμό της πώλησης.

 

Πού κατέληξαν οι μετοχές της William Hill;

Ανάμεσα στους επενδυτές που απέκτησαν νέες μετοχές της William Hill ήταν και αρκετά στελέχη της εταιρείας στοιχήματος. Ο CEO της, Ulrik Bengtsson, ο πρόεδρος του ΔΣ, Roger Devlin, και πέντε ακόμη μέλη του ΔΣ, απέκτησαν συνολικά μετοχές αξίας 221.000 ευρώ. Παράλληλα, χιλιάδες επενδυτές δήλωσαν έμπρακτα τη στήριξή τους στη William Hill.

Οι νέες μετοχές, τέλος, εκπροσωπούν το 19,99% της συνολικής αξίας της William Hill.

 

Οι λόγοι για την απόφαση της William Hill

Η William Hill, όπως και όλες οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την επέλαση της πανδημίας. Το lockdown, στο οποίο κατέφυγαν οι περισσότερες χώρες, σήμαινε ότι η εταιρεία έπρεπε να κλείσει τα επίγεια πρακτορεία της. Παράλληλα, όμως, έχασε τεράστια έσοδα από το online στοίχημα, εξαιτίας της διακοπής των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο.

Για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ουσιαστικά να ρευστοποιήσουν ένα κομμάτι του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα που απαιτούνται, όχι μόνο για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς μετά την πανδημία, αλλά και για να διαχειριστεί το ρίσκο που συνοδεύει την επόμενη ημέρα.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.