Ένοχος για παράτυπο στοιχηματισμό ο Ντάνιελ Στάριτζ

Ο Ντάνιελ Στάριτζ, πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ και της εθνικής Αγγλίας, τιμωρήθηκε από την αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA) με ένα τσουχτερό πρόστιμο και αποκλεισμό από τα γήπεδα, εξαιτίας μιας σειράς παράτυπων στοιχημάτων που τοποθέτησε. Θυμίζουμε ότι οι ποδοσφαιριστές (και κάθε αθλητής) που αγωνίζονται στην Αγγλία απαγορεύεται να τοποθετούν στοιχήματα ή να διευκολύνουν την τοποθέτηση στοιχημάτων τρίτων, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα των διοργανώσεων.

Ο Στάριτζ τιμωρήθηκε αρκετά αυστηρά, μάλιστα, αφού τα στοιχήματα που ανακάλυψε η FA αφορούσαν στις δικές του μεταγραφικές κινήσεις, τον Ιανουάριο του 2018.

 

Τα στοιχήματα που έφεραν την τιμωρία στον Στάριτζ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FA, o Στάριτζ τιμωρείται για μια σειρά στοιχημάτων που τοποθετήθηκαν τον Ιανουάριο του 2018, με προβλέψεις για τις μεταγραφικές του κινήσεις. Εκείνη την εποχή, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής δόθηκε δανεικός στη Γουέστ Μπρόμγουιτς, αλλά ακουγόταν πολλά για μεταγραφή του στην Ίντερ και στη Σεβίλλη. Ο Στάριτζ, λοιπόν, ζήτησε από τον αδερφό του να στοιχηματίσει διάφορα ποσά στις μεταγραφικές του κινήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει κέρδη.

Η συμπεριφορά του αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της FA, η οποία απήγγειλε εναντίον του συνολικά 11 κατηγορίες – οι 9, όμως, απορρίφθηκαν. Έτσι, ο Στάριτζ κλήθηκε να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 75.000 λιρών, ενώ παράλληλα απαγορεύθηκε η επιστροφή του στην ενεργό δράση για τις επόμενες έξι εβδομάδες. Ωστόσο, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής εξασφάλισε μια περίοδο αναστολής, γεγονός που σημαίνει ότι οι τέσσερις από τις έξι εβδομάδες αναστέλλονται, έως τον Αύγουστο του 2020.

Μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας του, ο Στάριτζ δήλωσε σχετικά: “Είμαι ευχαριστημένος που ακυρώθηκαν οι 9 από τις 11 κατηγορίες και που η επιτροπή με θεώρησε έναν τίμιο και αξιόπιστο μάρτυρα. Οι πράξεις μου εκείνη την ημέρα ήταν αδικαιολόγητες και εκτός του χαρακτήρα μου. Συνεχίζω να προπονούμαι σκληρά και παραμένω επικεντρωμένος στην ερχόμενη σεζόν”.

Να θυμίσουμε και την περίπτωση του Πολ Σκόουλς ο οποίος τον προηγούμενο μήνα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 8.000 λιρών για το παράπτωμα του παράτυπου στοιχηματισμού παρόλο που δεν είναι πλέον ποδοσφαιριστής.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.