Τη νομιμοποίηση του online live στοιχήματος στην Αυστραλία ζητά η IBIA

Η ΙΒΙΑ (International Betting Integrity Association) τοποθετήθηκε επί των προτάσεων που πραγματοποίησαν κρατικοί φορείς στην Αυστραλία, σχετικά με τη βελτίωση και την αποτελεσματικότερη προστασία και ρύθμιση της αγοράς στοιχήματος, και επέμεινε σε ένα βασικό θέμα, το οποίο δεν έχει λυθεί εδώ και αρκετά χρόνια: την απαγόρευση του live στοιχήματος στο διαδίκτυο.

Η Αυστραλία διαθέτει μια τεράστια αγορά στοιχήματος στον επίγειο και στον online τομέα, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς και προσφέρει στους παίχτες όλες τις βασικές (και πολλές περισσότερες) δυνατότητες του στοιχήματος, εκτός από μία: τη δυνατότητα τοποθέτησης live στοιχημάτων online.

 

Παράλογη η απαγόρευση του online live στοιχήματος

Η IBIA σχολίασε για μια ακόμη φορά την απαγόρευση του online live στοιχήματος στην Αυστραλία, λέγοντας ότι πρόκειται για μια παράλογη απόφαση, που το μόνο που καταφέρνει είναι να ωθήσει περισσότερους παίχτες σε παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, οι οποίες προσφέρουν κανονικά τέτοιες υπηρεσίες. Επιπλέον, ως η πλέον αρμόδια Αρχή, η IBIA τόνισε ότι η απαγόρευση του live στοιχήματος δεν βοηθά στην καταπολέμηση της διαφθοράς και των στοιχηματικών απατών.

Θυμίζουμε ότι η Αυστραλία δεν επιτρέπει την τοποθέτηση live στοιχημάτων στις νόμιμες ιστοσελίδες και πως οι παίχτες έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίσουν live μόνο σε κάποιο πρακτορείο ή μέσω τηλεφώνου.

 

Οι προτάσεις για τη βελτίωση του στοιχήματος στην Αυστραλία

Κρατικοί και ανεξάρτητοι φορείς προχώρησαν πρόσφατα στη δημοσίευση μιας έκθεσης, η οποία περιέχει αρκετές προτάσεις για τη βελτίωση της αγοράς στοιχήματος στην Αυστραλία, ειδικά στον τομέα της πρόληψης της διαφθοράς και της χειραγώγησης αγώνων. Στην έκθεση αναφέρεται και το ενδεχόμενο νομιμοποίησης του online live στοιχήματος, αλλά οι περισσότερες προτάσεις περιλαμβάνουν περιορισμούς, όπως η πρόσβαση των υπευθύνων σε μια πλατφόρμα με όλες τις διαθέσιμες αγορές ενός αγώνα, προκειμένου να ακυρώνονται όσες κρίνονται επικίνδυνες για στοιχηματικές απάτες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.