Προς άνοιγμα οδεύει η στοιχηματική αγορά της Σουηδίας

Η αγορά του online στοιχήματος στη Σουηδία λειτουργεί με μονοπωλιακά πρότυπα, αλλά αυτό πιθανολογείται πως σύντομα θα αλλάξει, αφού οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να δεχτούν αιτήσεις για την απόκτηση άδειας νόμιμης λειτουργίας και από στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού που διέπονται από τους νόμους της Σουηδίας.

Τέτοιες εταιρείες είναι η Betsson και Unibet, μεταξύ άλλων, δύο εταιρείες online στοιχήματος που έχουν ιδρυθεί στη Σουηδία και ακολουθούν τους σουηδικούς νόμους, αλλά εδρεύουν στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται στις ευρωπαϊκές αγορές.

 

Προτάσεις για τις νέες ρυθμίσεις της αγοράς

Οι σουηδικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς του στοιχήματος από το 2015 και έχουν αναθέσει σε ειδικούς τη σύνταξη μιας ειδικής έκθεσης, η οποία θα περιλαμβάνει τους όρους και τα οφέλη του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η εν λόγω έκθεση έχει παραδοθεί και προβλέπει μερική διατήρηση του μονοπωλίου που ισχύει σήμερα, με παράλληλη έκδοση ειδικών αδειών για τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Όσοι θα επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη σουηδική αγορά, μάλιστα, θα πρέπει να πληρώνουν φόρο 18% επί των καθαρών εσόδων τους.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση μπορεί ακόμη και να επαναπατρίσει τις σουηδικές εταιρείες που λειτουργούν στο εξωτερικό, ενώ και τα έσοδα που θα αποφέρει στο Δημόσιο θα είναι σημαντικά. Σήμερα, μάλιστα, υπολογίζεται πως τα νόμιμα στοιχήματα (αυτά που πραγματοποιούνται σύμφωνα με το νόμο και φορολογούνται) καταλαμβάνουν το 77% της αγοράς, ενώ με την εισαγωγή των νέων ρυθμίσεων θα φτάσουν το 90%. Σύμφωνα με το σχέδιο των σουηδικών Αρχών, τέλος, οι νέες ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν να ισχύουν από το 2018.

 

Με τη βοήθεια των στοιχηματικών εταιρειών

H ιδιοκτήτρια εταιρεία της Unibet, Kindred, ήταν η πρώτη που χαιρέτισε την απόφαση της σουηδικής κυβέρνηση. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στην ιστοσελίδα iGaming Business: “Μετά την κατάθεση της πρότασης, ακολουθούν οι πολιτικές διαδικασίες. Στόχος της Kindred είναι να αποκτά τις απαραίτητες άδειες στις ρυθμιζόμενες αγορές, αλλά η τελική απόφαση δε μπορεί να παρθεί πριν ενημερωθούμε για τους νόμους που θα ισχύσουν, μετά την ψήφιση του νόμου. Προς το παρόν, πάντως, προτείνεται ένα λογικό πλαίσιο λειτουργίας. Φυσικά, σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αποφάσεων, η Kindred θα συνεχίσει να συνεισφέρει με την τεχνογνωσία της και την εμπειρία της από άλλες αγορές”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.