Τη συνεισφορά της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τονίζει το BGC

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το BGC (Betting and Gaming Council), το εμπορικό συλλογικό όργανο των νόμιμων εταιρειών τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, δείχνει τη μεγάλη οικονομική συνεισφορά της βιομηχανίας στην αγγλική οικονομία. Η συνεισφορά αυτή, σύμφωνα με την έρευνα, δεν εξαντλείται μόνο στους φόρους που πληρώνουν οι νόμιμες εταιρείες, αλλά επεκτείνεται και στις θέσεις εργασίας που προσφέρει, καθώς και στην οικονομική στήριξη μιας σειράς αθλημάτων.

Η νέα έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας εν μέσω των εργασιών αναθεώρησης του νόμου που ρυθμίζει την αγορά τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι περισσότερες προβλέψεις κάνουν λόγο για αυστηρότερα μέτρα και περισσότερες απαγορεύσεις (για παράδειγμα, στη διαφήμιση και στις χορηγίες) και οι φορείς της αγοράς σπεύδουν να δείξουν ότι η βιομηχανία στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών αποτελεί ένα πολύτιμο κομμάτι της αγγλικής οικονομίας.

 

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει η νέα έρευνα

Η έρευνα του BGC πραγματοποιήθηκε από την Ernst & Young και αποκαλύπτει ότι η συνολική συνεισφορά της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών στην αγγλική οικονομία ξεπερνά τα 12 δις ευρώ. Στα χρήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται περίπου 4 δις ευρώ σε φόρους, καθώς και οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις των επίγειων πρακτορείων στοιχήματος και καζίνο, καθώς και των νόμιμων ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών.

Τα παραπάνω, όμως, δεν αποτελούν τη μόνη συνεισφορά της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών στην αγγλική οικονομία. Σύμφωνα με την έρευνα, ο συγκεκριμένος κλάδος συντηρεί περισσότερες από 119.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, οι στοιχηματικές εταιρείες συνεισφέρουν οικονομικά σε αρκετά αθλήματα που διεξάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το ποδόσφαιρο, οι ιπποδρομίες, τα βελάκια και το σνούκερ. Τα χρήματα που ξοδεύουν στα παραπάνω αθλήματα οι στοιχηματικές εταιρείες, μέσω χορηγιών, συνεργασιών ή άλλων μορφών στήριξης ξεπερνούν τα 450 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τέλος, σχολίασε ο CEO του BGC, Michael Dugher, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να τα λάβει υπόψη της, πριν αποφασίσει αυστηρούς περιορισμούς που θα προκαλέσουν συρρίκνωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.