1 στους 3 Ιταλούς ασχολείται με τυχερά παιχνίδια αποκαλύπτει νέα έρευνα

Η Ιταλία ετοιμάζεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή, όσον αφορά στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, καθώς ο νέος νόμος απελευθερώνει την αγορά στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι Ιταλοί παίχτες αντιμετωπίζουν ήδη αρκετά προβλήματα εθισμού στα επίγεια παιχνίδια και θέτει ερωτήματα για την επέκταση της ελεύθερης πρόσβασης και στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη έρευνα εξετάζει τα ποσοστά των Ιταλών που παίζουν τυχερά παιχνίδια και αυτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού και εφιστούν την προσοχή στους αρμόδιους. Οι τελευταίοι, πάντως, έχουν ήδη φροντίσει για την όσο το δυνατόν μικρότερη εξάπλωση του online στοιχήματος, μέσω ενός νόμου που απαγορεύει το σύνολο των στοιχηματικών διαφημίσεων και χορηγιών.

 

1 στους 3 στοιχηματίζει ή παίζει σε τυχερά παιχνίδια

Η νέα έρευνα παρουσιάστηκε από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας και αποκαλύπτει ότι 1 στους 3 Ιταλούς παίζουν συχνότερα ή μη σε τυχερά παιχνίδια – στοίχημα, φρουτάκια ή λοταρίες. Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι στη χώρα βρίσκονται τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο παίχτες που αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Οι παίχτες αυτοί υπολογίζονται ότι έχουν κατά μέσο όρο ηλικία από 40 έως 64 ετών και σε πολλές περιπτώσεις έχουν πνιγεί στα χρέη, προκειμένου να τροφοδοτήσουν τον εθισμό τους. Οι παίχτες αυτοί έχουν, μάλιστα, και αγαπημένο παιχνίδι, σύμφωνα με την έρευνα: τα φρουτάκια.

Τέλος, η έρευνα αποκαλύπτει ότι περίπου 700.000 νέοι συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια, παρόλο που δεν έχουν ενηλικιωθεί.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.