Άδεια για νόμιμη δραστηριότητα έλαβαν οι 10 από τις 27 εταιρείες στοιχήματος στην Κένυα

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Κένυας, η KRA, έβαλε τέλος στον πόλεμο ανάμεσα στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες και στην κυβέρνηση της χώρας, αποφασίζοντας ότι οι 10 από τις 27 εταιρείες που λειτουργούσαν έως πρόσφατα στη χώρα πληρούν τις προϋποθέσεις και δικαιούνται την ανανέωση της άδειάς τους.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες, η κυβέρνηση της Κένυας κήρυξε αιφνιδίως πόλεμο στις 27 νόμιμες εταιρείες, αποφασίζοντας να μην ανανεώσει τις άδειές τους, να δώσει τελεσίγραφα αποχώρησης από τη χώρα, ακόμα και να απελάσει στελέχη στοιχηματικών εταιρειών του εξωτερικού που δεν είχαν την κενυατική υπηκοότητα!

Η αιτιολογία των αρμοδίων (ιδιαίτερα του υπουργού Εσωτερικών Fred Matiangi, που ηγήθηκε του ξεκαθαρίσματος) ήταν ότι όλες οι αδειοδοτημένες εταιρείες παραβίαζαν συστηματικά το νόμο, αρνούμενες να πληρώσουν φόρους και να συνταχθούν με τους κανονισμούς της αγοράς.

 

Ανέλαβε δράση η KRA

Η KRA, από την πλευρά της, έκρινε ότι όντως πολλές από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνταν νόμιμα στη χώρα δεν πλήρωναν φόρους, ενώ παράλληλα παραβίαζαν τους σχετικούς νόμους. Ωστόσο, ζήτησε από όλες τις εταιρείες να της καταθέσουν κάποια απαραίτητα δικαιολογητικά (όπως βεβαιώσεις πληρωμής φόρων και αποδεικτικά της ρευστότητάς τους) και έκρινε ότι 10 από αυτές πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και πως θα πρέπει να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα νόμιμα.

Οι 10 αυτές εταιρείες είδαν τις άδειές τους να ανανεώνονται έως τις 30 Ιουνίου του 2020 και μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους στους Κενυάτες παίχτες του στοιχήματος, χωρίς παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. Οι εταιρείες που εξασφάλισαν νέα άδεια είναι οι Betway, OdiBets, Mozzartbet, Ken Bookmakers, Lucky 2u, Eazi Bet, Kick Off, Eastleighbet, Palms Bet και Bet Boss. Οι υπόλοιπες εταιρείες είτε περιμένουν την απόφαση της αρμόδιας Αρχής είτε έχουν αποκλειστεί, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.