Αποφασισμένο να απελευθερώσει την αγορά online στοιχήματος το Ontario του Καναδά

Το Ontario, μια από τις μεγαλύτερες επαρχίες του Καναδά, ετοιμάζεται να απελευθερώσει την αγορά online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου, μέσω ενός νέου νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί σύντομα. Οι αρμόδιοι υπολογίζουν ότι η σημερινή αγορά online στοιχήματος (η οποία λειτουργεί σχεδόν μονοπωλιακά και κάτω από σημαντικούς περιορισμούς) θα μεταμορφωθεί έως το τέλος του φθινοπώρου του 2021, με την είσοδο νέων ιδιωτικών εταιρειών και με την άρση των σημαντικότερων περιορισμών που ισχύουν σήμερα.

Μεταξύ άλλων, το Ontario εξετάζει και το ενδεχόμενο να καταργήσει τον περιορισμό που ισχύει στο σύνολο του Καναδά, εξαιτίας του οποίου οι παίχτες δε μπορούν να τοποθετούν μονά στοιχήματα, αλλά μόνο παρολί. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το Ontario θα είναι η πρώτη επαρχία του Καναδά που θα επιτρέψει την τοποθέτηση μονών στοιχημάτων.

 

Τα σχέδια του Ontario για μια απελευθερωμένη αγορά online στοιχήματος

Οι αρμόδιοι του Ontario ετοιμάζουν ένα νέο νομοσχέδιο, του οποίου όμως προηγείται μια διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης. Κατά τη διαδικασία αυτή, φορείς της αγοράς και άλλοι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις τους για μια σειρά θεμάτων. Τέτοια θέματα είναι η παρουσία των ιδιωτικών εταιρειών στην αγορά του online στοιχήματος, το μοντέλο φορολόγησης, τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών και καταπολέμησης παράνομων ενεργειών (όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και οι τύποι στοιχημάτων που θα επιτρέπονται. Στη συζήτηση για το τελευταίο θέμα ανήκει και η πρόταση για τη νομιμοποίηση των μονών στοιχημάτων.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τέλος, οι απαραίτητες διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του φθινοπώρου του 2021 και η ανανεωμένη αγορά online στοιχήματος θα κάνει το ντεμπούτο της λίγο αργότερα. Ήδη, πάντως, κάποιες κορυφαίες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον νόμιμης λειτουργίας στον Καναδά – ανάμεσά τους και η καναδική Torstar Corp., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του Τύπου και επιθυμεί να επεκταθεί στα online τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.