Θωρακίζει την αγορά τυχερών παιχνιδιών το Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Η νησιωτική Δημοκρατία Τρινιντάντ και Τομπάγκο αποφάσισε να θωρακίσει την αγορά τυχερών παιχνιδιών που λειτουργεί εντός των συνόρων της, θέτοντας σε ισχύ τον πρώτο αναλυτικό νόμο στον συγκεκριμένο τομέα. Χάρη στο νέο νόμο, τα τυχερά παιχνίδια θα ελέγχονται αποτελεσματικότερα, ενώ παράλληλα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα κρατικά έσοδα από τη λειτουργία της αγοράς. Άλλωστε, στο νέο νόμο αναφέρονται αναλυτικά όλοι οι φόροι και όλες οι χρεώσεις που θα καλούνται να πληρώνουν οι νόμιμες εταιρείες.

Τα κρατικά έσοδα, μάλιστα, ήταν και το μεγαλύτερο κίνητρο για τους υπεύθυνους, ώστε να δημιουργήσουν επιτέλους ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία μιας αγοράς που πετυχαίνει υψηλούς τζίρους κάθε χρόνο. Άλλωστε, μέχρι τώρα, υπήρχαν τεράστιες ελλείψεις στο νομοθετικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να διαφεύγουν σημαντικά κρατικά έσοδα κάθε χρόνο.

 

Ο νέος νόμος για την αγορά τυχερών παιχνιδιών

Ο νέος νόμος που ισχύει στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Δημοκρατίας Τρινιντάντ και Τομπάγκο ξεκινά με σημαντικές δικλείδες ασφαλείας, που έχουν στόχο την προστασία των ανήλικων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα, αποτρέπει τη σύνδεση των τυχερών παιχνιδιών με παράνομες πράξεις (όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος), ενώ βάζει σε τάξη την αγορά, μέσω της ίδρυσης μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής και άλλων πρωτοβουλιών.

Συγκεκριμένα, κάθε εταιρεία που θα θέλει να δραστηριοποιείται στη χώρα θα είναι πλέον αναγκασμένη να διεκδικεί μια άδεια νόμιμης λειτουργίας, προκειμένου να προσφέρει τυχερά παιχνίδια στον επίγειο τομέα – τα online τυχερά παιχνίδια παραμένουν παράνομα στη χώρα. Επιπλέον, κάθε επιχείρηση που προσφέρει τυχερά παιχνίδια θα πρέπει να πληρώνει μια σειρά από φόρους, οι οποίοι αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, άλλωστε, ο ετήσιος τζίρος της αγοράς τυχερών παιχνιδιών αγγίζει τα 65 δις δολάρια, με αποτέλεσμα οι εκτιμώμενοι φόροι να αγγίζουν τα 75 εκατομμύρια δολάρια. Με το ισχύον καθεστώς, τα διαφυγόντα κρατικά έσοδα είναι πολλά, αφού οι φόροι που συγκεντρώνονται δεν ξεπερνούν το 1/10 των εκτιμώμενων με το νέο σύστημα.

Ο νέος νόμος, τέλος, φροντίζει να θωρακίσει την αγορά και από τα παράνομα τυχερά παιχνίδια. Οι υπεύθυνοι σε εταιρείες και επιχειρήσεις που θα λειτουργούν χωρίς άδεια στη χώρα ή που θα παραβιάζουν τις προϋποθέσεις της άδειάς τους θα τιμωρούνται αυστηρά, όχι μόνο με εξοντωτικά πρόστιμα, αλλά και με φυλάκιση σε κάποιες περιπτώσεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.