Σε νέο φόρο στοιχήματος κατέληξαν οι αρμόδιες ιρλανδικές Αρχές

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιρλανδικών εφημερίδων, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει στο συρτάρι τα σχέδιά της για το νέο φόρο (που θα άγγιζε το 2% των εσόδων των εταιρειών στοιχήματος, διπλασιάζοντας τις οικονομικές τους υποχρεώσεις) και να τον αντικαταστήσει με έναν νέο και δικαιότερο. Το σχετικό δημοσίευμα του Irish Independent επικαλείται πηγές μέσα στην κυβέρνηση και κάνει λόγο για ένα φόρο με δύο διαφορετικούς συντελεστές.

Θυμίζουμε ότι τα σχέδια των αρμοδίων για τον προηγούμενο φόρο συνάντησαν έντονες αντιδράσεις από τις στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες ξεκαθάρισαν ότι δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις τους. Για αυτό το λόγο, τα αρχικά σχέδια εγκαταλείφθηκαν και αντικαταστάθηκαν με νέα.

 

Το νέο φορολογικό σύστημα για το στοίχημα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Irish Independent, η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλλει δύο φορολογικούς συντελεστές στο στοίχημα. Ο πρώτος θα αφορά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του επίγειου στοιχήματος και θα αγγίζει το 10% των ακαθάριστων κερδών, ενώ ο δεύτερος θα αφορά στις εταιρείες του online στοιχήματος και θα αγγίζει το 20%.

Οι αρμόδιοι δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει επίσημα τα σχέδιά τους για το νέο φορολογικό σύστημα, αλλά όσοι το έχουν σχολιάσει το θεωρούν σαφώς πιο δίκαιο από το προηγούμενο. Άλλωστε, η περίληψη του φόρου 2% στον ιρλανδικό προϋπολογισμό προκάλεσε από την πρώτη στιγμή αντιδράσεις, με τους υπεύθυνους να κάνουν λόγο για ντόμινο απολύσεων και κλεισίματος πρακτορείων στοιχήματος.

Παράλληλα, ενώ οι στοιχηματικές εταιρείες δε θα πληγούν σε τόσο μεγάλο βαθμό, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ μέσω των νέων φόρων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.