Αναδιοργάνωση του κρατικού μονοπωλίου ζητά η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Φινλανδίας

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Φινλανδίας (KKV) ολοκλήρωσε την ετήσια αξιολόγηση του κρατικού μονοπωλίου στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, το οποίο έχει αναλάβει η εταιρεία Veikkaus, και ζητά από τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε κάποιες αναδιοργανωτικές κινήσεις, προκειμένου να καταστήσουν αποτελεσματικότερη την προσπάθεια πρόληψης των προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει ο εθισμός στον τζόγο. Ένας από τους βασικότερους τομείς, στους οποίους ζητά αλλαγές η KKV, είναι η χρηματοδότηση που πραγματοποιείται από τα έσοδα της Veikkaus.

Σύμφωνα με την KKV, το γεγονός ότι η Veikkaus χρηματοδοτεί με τα έσοδά της συγκεκριμένους τομείς της ζωής στη Φινλανδία την εμποδίζει από το να λάβει πιο αποτελεσματικά μέτρα κατά του εθισμού στον τζόγο. Για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι ζητούν η διαχείριση των εσόδων να γίνεται από τα κρατικά ταμεία.

 

Η πρόταση της KKV για τα έσοδα της Veikkaus

Σήμερα, τα έσοδα της Veikkaus διοχετεύονται αυτόματα σε τρεις διαφορετικούς σκοπούς. Το 53% διοχετεύεται στο υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού, το 43% στο υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας και το 4% στις ιπποδρομίες της Φιλανδίας. Σύμφωνα με την KKV, όμως, το γεγονός ότι η Veikkaus χρηματοδοτεί συγκεκριμένους τομείς σημαίνει ότι, αν ενισχύσει τις προσπάθειες καταπολέμησης του εθισμού στον τζόγο, μπορεί να δει τα έσοδά της να μειώνονται, προκαλώντας έτσι προβλήματα υποχρηματοδότησης στους παραπάνω φορείς.

Για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι προτείνουν το σύνολο των εσόδων της Veikkaus να καταλήγει στα κρατικά ταμεία και έπειτα να διανέμονται με ευθύνη των αρμοδίων. Με αυτόν τον τρόπο, η Veikkaus θα μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο, χωρίς να την απασχολεί η μείωση της χρηματοδότησης που προσφέρει.

Η KKV, μάλιστα, η οποία έχει δηλώσει στο παρελθόν την αντίθεσή της στη σημερινή μορφή του κρατικού μονοπωλίου στα τυχερά παιχνίδια της Φινλανδίας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, αν η Veikkaus επιθυμεί να μειώσει τον εθισμό στον τζόγο, τότε θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο χρηματοδότησης που προσφέρει. Αν δε θέλει, τότε θα πρέπει να εξεταστεί ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.