Σε νέα χέρια το 5% των μετοχών της στοιχηματικής εταιρείας William Hill

Ένα μικρό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της στοιχηματικής εταιρείας William Hill βρίσκεται πλέον σε νέα χέρια, καθώς ένα επενδυτικό fund απέκτησε το 5% του συνόλου των μετοχών της.

Πρόκειται για ένα αγγλικό fund, το Silchester International Investors, το οποίο πλέον συγκαταλέγεται στους μετόχους της εταιρείας στοιχηματισμού. Η συγκεκριμένη κίνηση, μάλιστα, ενίσχυσε σημαντικά τη William Hill, η οποία δέχεται οικονομικές πιέσεις τα τελευταία χρόνια, λόγω της υψηλής φορολογίας, των νομικών περιορισμών και του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

 

Η ταυτότητα του νέου μετόχου της William Hill

Η Silchester International Investors εδρεύει στην Αγγλία και ανήκει στον Stephen Butt, έναν από τους πλουσιότερους fund managers του Λονδίνου. Πλέον, αποτελεί τον όγδοο μεγαλύτερο μέτοχο της William Hill, καθώς διαθέτει 43,35 εκατομμύρια μετοχές της στοιχηματικής εταιρείας, αξίας 104 εκατομμυρίων λιρών – η μεγαλύτερη μέτοχος της William Hill είναι η Capital World Investors, με 54,72 εκατομμύρια μετοχές.

 

Τα οφέλη για τη William Hill

Η κίνηση αυτή έδωσε μια νέα ώθηση στην τιμή της μετοχής της William Hill, η οποία έχει σχεδόν χάσει τη μισή αξία της τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι πιέσεις που δέχεται οφείλονται στη συνεχή αύξηση της φορολογίας στις αγορές που δραστηριοποιείται, στο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο ανά την Ευρώπη και στον εντονότερο ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πλέον συγχωνευμένες εταιρείες που αποτελούν κολοσσούς του στοιχήματος και άκρως υπολογίσιμους αντιπάλους).

Ωστόσο, η William Hill κατάφερε να ανακοινώσει αύξηση των εσόδων της για το πρώτο εξάμηνο του 2017, παρουσιάζοντας πρόοδο για πρώτη φορά εδώ και αρκετούς μήνες.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.