Μέτρα προστασίας των εθισμένων που μένουν σπίτι ζητά το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Άγγλος πρωθυπουργός, Boris Johnson, ανακοίνωσε τελικά ότι τα καταστήματα που δεν προσφέρουν απαραίτητες υπηρεσίες (ανάμεσά τους και τα πρακτορεία στοιχήματος) θα πρέπει να κλείσουν, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωναϊού, ενώ παράλληλα συμβούλεψε τους Βρετανούς να παραμείνουν στα σπίτια τους. Αυτό σημαίνει ότι οι παίχτες του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών έχουν στη διάθεσή τους μόνον το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, προκειμένου να διασκεδάζουν και να διεκδικούν κέρδη.

Η κατάσταση αυτή, όμως, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά βλαβερή για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, οι οποίοι θα παραμένουν σπίτια τους, ουσιαστικά χωρίς έλεγχο και πολλές εναλλακτικές, προκειμένου να περάσουν το χρόνο τους. Για αυτό το λόγο, αρκετοί βουλευτές ζήτησαν από τις αρμόδιες Αρχές να πάρουν κατάλληλα μέτρα.

 

Το ρίσκο του εθισμού εν μέσω της πανδημίας

Εκτός από το ότι οι εθισμένοι στον τζόγο παίχτες θα παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, με ελάχιστες εναλλακτικές διασκέδασης, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πρόβλημα. Ειδικά μετά την ακύρωση και αναβολή των περισσότερων διοργανώσεων ανά τον κόσμο, έχουν ανέβει σε τεράστιο βαθμό στις προτιμήσεις των παιχτών παιχνίδια όπως τα virtual sports και τα φρουτάκια, τα οποία διεξάγονται σε γρήγορους ρυθμούς και μπορούν να κοστίσουν πολλά χρήματα σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Παράλληλα, πολλές ιστοσελίδες στοιχήματος αναζητούν εναλλακτικές, τώρα που τα αθλήματα έχουν “παγώσει” και προσφέρουν ασυνήθιστα ή εξωφρενικά στοιχήματα, που πολλές φορές συνοδεύονται από μεγαλύτερο ρίσκο.

 

Οι προτάσεις των Άγγλων βουλευτών

Μια μεγάλη μερίδα των Άγγλων βουλευτών, λοιπόν, έχει προτείνει μια σειρά από περιορισμούς στο online στοίχημα και στα online καζίνο, προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικότερα όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Το βασικότερο από αυτά είναι ο περιορισμός του ανώτατου ποσού στοιχηματισμού σε 50 ευρώ την ημέρα. Παράλληλα, ζητούν από τις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος (οι οποίες φροντίζουν να διαφημίζουν τις εναλλακτικές προτάσεις τους) να δώσουν περισσότερη βαρύτητα στην προστασία των μελών τους, παρά στα κέρδη τους.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει αποφασιστεί τίποτα και δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις για έκτακτα μέτρα από επίσημα χείλη.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.