Αυξάνονται οι Ιρλανδοί με προβλήματα εθισμού στον τζόγο κατά τη διάρκεια των lockdown

Η πανδημία και τα συνεχόμενα lockdown έχουν φέρει μεγάλες αλλαγές στην αγορά τυχερών παιχνιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο, με τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχτών που δεν είναι σε θέση να στοιχηματίσουν σε κάποιο πρακτορείο ή να παίξουν σε κάποιο επίγειο καζίνο να καταφεύγουν στα online τυχερά παιχνίδια. Η εναλλακτική αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη, αλλά πολλοί θεωρούν ότι κρύβει και περισσότερους κινδύνους, καθώς ο έλεγχος στον online τομέα είναι δυσκολότερος και μπορεί να προκαλέσει αύξηση των προβλημάτων εθισμού στον τζόγο.

Τέτοια προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν αρκετοί Ιρλανδοί παίχτες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας ιστοσελίδας που έχει σκοπό να βοηθά Ιρλανδούς με προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Η κίνηση στην ιστοσελίδα Problemgambling.ie έχει αυξηθεί αρκετά τον τελευταίο χρόνο, κάτι που αποτελεί ένδειξη για την αύξηση των ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

 

Το ενδεικτικό παράδειγμα του Problemgambling.ie 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ιρλανδικής ιστοσελίδας Problemgambling.ie, Barry Grant, η κίνηση από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα έχει αυξηθεί κατά 46%. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί περισσότεροι παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των lockdown. Ο Grant θεωρεί ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει η μετάβαση των παιχτών στα online τυχερά παιχνίδια.

Καθοριστικό ρόλο στο συγκεκριμένο φαινόμενο, μάλιστα, έπαιξε, σύμφωνα με τον Grant, η περίοδος της άνοιξης του 2020 που είχαν διακοπεί οι αθλητικές διοργανώσεις. Εξαιτίας αυτού, πολλοί παίχτες του στοιχήματος κατέφυγαν σε εναλλακτικές όπως τα online φρουτάκια και το online πόκερ, που κρύβουν περισσότερους κινδύνους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κίνηση στην ιστοσελίδα σχεδόν μηδενίστηκε κατά την περίοδο αυτή, ενώ αυξήθηκε σημαντικά ακριβώς μετά.

Σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με τον Grant, τέλος, παίζει και η απουσία μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής στην αγορά της Ιρλανδίας. Εξαιτίας αυτής της απουσίας, οι παίχτες είναι πολλές φορές απροστάτευτοι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περισσότερο να αντιμετωπίσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Τέλος να θυμίσουμε πως και οι υπεύθυνοι του κέντρου Cuan Mhuire είχαν προειδοποιήσει τους αρμόδιους για άνοδο του εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.