Στοιχεία για την επιρροή των στοιχηματικών διαφημίσεων εξέδωσε η UKGC

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC, διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα, σχετικά με την επιρροή που έχουν οι διαφημίσεις στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών στους παίχτες, και ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά, η επιρροή των διαφημίσεων αυτών είναι σημαντική στους παίχτες.

Ανάμεσα στα συμπεράσματα που αναφέρονται στην έρευνα, άλλωστε, βρίσκεται και το ότι περίπου το 1/3 των παιχτών ωθήθηκε στο να ξοδέψει χρήματα μέσα στον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας κάποιας διαφήμισης ή άλλης προωθητικής ενέργειας.

 

Τα συμπεράσματα της έρευνας της UKGC

Η UKGV ανακοίνωσε ότι η έρευνά της διεξήχθη με τη μέθοδο των ερωτηματολογίων, τα οποία δόθηκαν σε 6.258 παίχτες τυχερών παιχνιδιών ανά το Ηνωμένο Βασίλειο. Το δείγμα ήταν αρκετά μεγάλο και, σύμφωνα με τη UKGC, τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την έρευνα είναι αρκετά ασφαλή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, λοιπόν, το 34% των συμμετεχόντων ωθήθηκε να ξοδέψει χρήματα σε τυχερά παιχνίδια, μέσω διαφημίσεων ή άλλων προωθητικών ενεργειών, όπως προσφορές, πριμ κτλ.. Από αυτό το ποσοστό, συγκεκριμένα, το 22% “παρασύρθηκε” μέσω κάποιας προσφοράς.

Από την έρευνα προκύπτει και πως οι πιο αποτελεσματικές διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών είναι αυτές της τηλεόρασης. Οι παίχτες ξόδεψαν χρήματα σε τυχερά παιχνίδια, αφού είδαν κάποια διαφήμιση στην τηλεόραση, σε ποσοστό 15%. Το ποσοστό όσων επηρεάστηκαν από στοιχηματικές χορηγίες, διαφημίσεις σε έντυπα και άλλες μορφές διαφήμισης άγγιξε το 8%, 7% και 9% αντίστοιχα.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες, πάντως, ανέφεραν ότι οι διαφημίσεις δεν άλλαξαν τις συνήθειες παιχνιδιού τους. Το ποσοστό σε αυτή την περίπτωση ήταν 52,8%, ενώ εκείνοι που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε κάποιο τυχερό παιχνίδι, αφού είδαν κάποια διαφήμιση, άγγιξαν τα 13%. Από την άλλη, ένα 14% δήλωσε ότι επέστρεψε στα τυχερά παιχνίδια, αφού είδε κάποια διαφήμιση, μετά από ένα διάλειμμα συμμετοχής. Ένα 10,1%, τέλος, δήλωσε ότι, εξαιτίας των διαφημίσεων, ξόδεψαν περισσότερα ή δοκίμασαν νέα τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.