Επιμένουν στους στοιχηματικούς περιορισμούς οι Εργατικοί του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκφράσει ξανά στο παρελθόν την αντίθεσή του προς τις ελευθερίες που απολαμβάνουν οι εταιρείες στοιχήματος και επανήλθε με μια νέα σειρά προτάσεων που σκοπό έχουν να βάλουν κάποιους σημαντικούς περιορισμούς στη διάδοση του online και επίγειου στοιχήματος. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του κόμματος, μάλιστα, οι προτάσεις αυτές θα εξεταστούν με τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές και θα γίνουν νόμος, στην περίπτωση που οι Εργατικοί βρεθούν στην εξουσία.

Οι νέες προτάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τις ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων, την κατάργηση συναλλαγών μέσω πιστωτικής κάρτας με τις εταιρείες στοιχήματος και μια σειρά άλλων περιορισμών.

 

Οι προτάσεις των Εργατικών για το στοίχημα

Η σημαντικότερη πρόταση των Εργατικών για τον περιορισμό της διείσδυσης του στοιχήματος στα αγγλικά νοικοκυριά είναι αυτή που απαγορεύει τις στοιχηματικές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων, όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και στο διαδίκτυο. Το μόνο άθλημα που εξαιρείται από αυτή την πρόταση είναι οι ιπποδρομίες. Παρόμοιοι νόμοι, πάντως, ισχύουν και σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία.

Παράλληλα, οι Εργατικοί προτείνουν σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, όπως η Premier League, τον εθελοντικό αποκλεισμό προβολών στοιχηματικών εταιρειών, μέσω διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα ή χορηγιών προς τις φανέλες των αθλητών. Επιπλέον, προτείνει κάθε διαφημιστική στοιχηματική πινακίδα να “εξισορροπείται” από μια αντίστοιχη που δηλώνει απερίφραστα τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο.

Οι Εργατικοί προτείνουν και δύο περιορισμούς στον τομέα των τραπεζικών συναλλαγών. Συγκεκριμένα, προωθούν τη δυνατότητα των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο να ζητούν εθελοντική απαγόρευση των τραπεζικών συναλλαγών προς στοιχηματικές εταιρείες, αλλά και την κατάργηση συναλλαγών μέσω πιστωτικής κάρτας.

Οι παραπάνω περιορισμοί, βέβαια, παραμένουν θεωρητικοί όσο οι Εργατικοί δεν βρίσκονται στην αγγλική Κυβέρνηση.

Να θυμίσουμε πως οι Εργατικοί έχουν ταχθεί και κατά των στοιχηματικών χορηγιών στο ποδόσφαιρο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη