Τη μηδενική ανοχή του στον στοιχηματισμό ανηλίκων τονίζει το BGC

To BGC (Betting and Gaming Council), το συλλογικό εμπορικό όργανο των εταιρειών στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο, στο οποίο τονίζεται η μηδενική ανοχή του φορέα ως συνόλου, αλλά και κάθε μέλους του ως μονάδας, στον στοιχηματισμό από ανήλικους. Το νέο βίντεο επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις των μελών του BGC για την προστασία των ανηλίκων, όχι μόνο από τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών, αλλά και από τις διαφημίσεις.

Ειδικά το τελευταίο συζητείται πολύ τελευταία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αφορμή την επικείμενη αναθεώρηση του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών. Οι αρμόδιοι εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να επιβάλλουν καθολική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων και χορηγιών, όπως συμβαίνει (σε διαφορετικούς βαθμούς) και σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

 

Οι δεσμεύσεις του BGC για την προστασία των ανηλίκων

Μέσω του νέου βίντεο, το BGC θυμίζει, μεταξύ άλλων, ότι τα μέλη του ακολουθούν αυστηρότερους κανόνες προστασίας των ανηλίκων από αυτούς που προβλέπει ο αγγλικός νόμος. Για παράδειγμα, όλες οι διαφημίσεις των μελών του BGC απευθύνονται σε άτομα άνω των 25 ετών, ενώ όλοι οι χρήστες των social media θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των λογαριασμών τους, πριν παρακολουθήσουν μια διαφήμιση στοιχηματικού περιεχομένου. Παράλληλα, οι στοιχηματικές εταιρείες που αποτελούν μέλη του BGC έχουν χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ τα προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης ανηλίκων που διοργανώνουν οι φιλανθρωπικοί φορείς YGAM και GamCare. Σύντομα, τέλος, θα εμφανιστούν και νέες πρωτοβουλίες, όπως η συνεργασία των στοιχηματικών εταιρειών με τις ομάδες ποδοσφαίρου που χορηγούν, προκειμένου να αποκλείουν τους ανήλικους από κάθε πρωτοβουλία στα social media που περιλαμβάνει στοιχηματικό περιεχόμενο.

Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες του BGC, τέλος, αποτελούν μεταξύ άλλων και απάντηση στα πρόσφατα αποτελέσματα ερευνών, τα οποία δείχνουν ότι ποσοστό άνω του 50% των ανήλικων 16-17 ετών του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν στοιχηματίσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.