Σημαντική πρόοδο στην κατανόηση του εθισμού στον τζόγο ανακοίνωσε η Αγγλία

Η UKGC (United Kingdom Gambling Commision) ανακοίνωσε σημαντική πρόοδο στην κατανόηση των αιτιών που οδηγούν στον εθισμό στον τζόγο, μετά από μια εκτεταμένη έρευνα, που ξεκινά από τις συμπεριφορές των παιχτών του στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών και καταλήγει στις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την RGSB (Responsible Gambling Strategy Board) και την GambleAware και θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή φορέων από τον κοινωνικό και ιατρικό τομέα.

Συγκεκριμένα, η UKGC ζητά τη συμμετοχή ειδικών και κοινωνικών φορέων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις αιτίες και τις συνέπειες του εθισμού στον τζόγο. Ήδη οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας και προχώρησαν σε ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα.

 

Η έρευνα της UKGC και τα πρώτα συμπεράσματα

Η νέα έρευνα συντάχθηκε από την Dr. Heather Wardle, για λογαριασμό στης RGSB, και περιλαμβάνει απόψεις για το κοινωνικό κόστος του εθισμού στον τζόγο και για το πώς αυτό μπορεί να υπολογιστεί αποτελεσματικότερα. Παράλληλα, περιλαμβάνει μια σειρά από βασικά κριτήρια που σχετίζονται με τον εθισμό στον τζόγο, όπως απολύσεις, χρεοκοπίες, εγκλήματα, διαζύγια και απόπειρες αυτοκτονίας.

Πάνω στα παραπάνω συμπεράσματα καλούνται να τοποθετηθούν οι ειδικοί, μέσω της ανοιχτής πρόσκλησης της UKGC, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα είδος “χάρτη” για τις αιτίες και τα προβλήματα που σχετίζονται με τον εθισμό στον τζόγο, πέρα από τον τομέα των ψυχρών αριθμών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.