Αυξήθηκαν τα έσοδα της πολωνικής αγοράς στοιχήματος το 2019

Η Πολωνία διαθέτει μια ανοιχτή και ρυθμιζόμενη αγορά στοιχήματος, η οποία επιτρέπει στους παίχτες να στοιχηματίζουν ή να παίζουν σε άλλα τυχερά παιχνίδια, σε επίγειες εγκαταστάσεις ή σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Οι Πολωνοί, μάλιστα, είναι μεγάλοι λάτρεις του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών και αυτό φαίνεται και από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της αγοράς, τα οποία δείχνουν μεγάλη αύξηση των εσόδων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής της Πολωνίας, τα έσοδα των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκαν σημαντικά μέσα στο 2019. Ωστόσο, παράλληλα αυξήθηκαν και τα έσοδα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα, προκαλώντας ανησυχία στους υπευθύνους.

 

Αυξήθηκαν κατά 29% τα έσοδα της πολωνικής αγοράς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πολωνικής ρυθμιστικής Αρχής, τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκαν συνολικά κατά 29% μέσα στο 2019. Tα συνολικά έσοδα ξεπέρασαν το 1,5 δις ευρώ, με αποτέλεσμα το 2019 να θεωρείται η καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών για την αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, παρά τα τεράστια έσοδα, το 2019 δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ του 2009, το οποίο ξεπέρασε τα 4,6 δις ευρώ!

 

Εξίσου μεγάλα και τα έσοδα του παράνομου στοιχήματος

Μπορεί οι επιδόσεις της αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της Πολωνίας να μοιάζουν αξιοζήλευτες, αλλά η επιτυχία των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος υποβαθμίζεται, αν λάβουμε υπόψη μας την τεράστια εξάπλωση που έχει το παράνομο στοίχημα στη χώρα. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, άλλωστε, το 60% των συνολικών εσόδων της αγοράς οφείλεται στο παράνομο στοίχημα!

Η Πολωνία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με το παράνομο στοίχημα, ειδικά στον online τομέα, και οι πρωτοβουλίες των αρμοδίων για την καταπολέμησή του δε μοιάζουν να έχουν αποτελέσματα. Άλλωστε, οι περισσότερες από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια καταφέρνουν να ξεπεράσουν σε έσοδα της νόμιμες, προκαλώντας και οικονομική ζημία στα δημόσια ταμεία.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα της πολωνικής αγοράς για το 2019 όπως τα είχε ανακοινώσει η νομική ένωση Graj Legalnie.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.