Πρόστιμα ρεκόρ για παράνομο στοίχημα στην Ολλανδία

Το 2018 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο για τις αρμόδιες Αρχές της Ολλανδίας στον τομέα του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου, καθώς το ύψος των προστίμων που βεβαιώθηκαν σε εταιρείες που δραστηριοποιούνταν παράνομα στη χώρα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Αρχής KSA (Kansspelautoriteit), το ύψος των συνολικών προστίμων στην Ολλανδία ξεπέρασε τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

 

Τα πρόστιμα ρεκόρ στην Ολλανδία

Αναλυτικότερα, η αρμόδια Αρχή βεβαίωσε συνολικά 23 παραβάσεις του σχετικού νόμου μέσα στο 2018, ανεξάρτητα από το αν αφορούσαν στον τομέα του online στοιχήματος ή όχι. Από αυτές τις παραβάσεις, οι 7 αφορούσαν σε διοικητικά πρόστιμα, οι 12 σε εγκλήσεις εκτός δικαστηρίου και οι 4 σε δικαστικές εγκλήσεις.

Στον τομέα του online στοιχήματος, οι συνολικές παραβάσεις ήταν 5 και όλες αντιμετωπίστηκαν με χρηματικά πρόστιμα. Πρόκειται για υποθέσεις εταιρειών που δέχονταν στις στοιχηματικές ιστοσελίδες τους παίχτες από την Ολλανδία, παρά το γεγονός ότι η απαγόρευση του online στοιχήματος δεν επιτρέπει στις εταιρείες του εξωτερικού να δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Οι υποθέσεις αυτές, μάλιστα, αφορούν σε κορυφαίες εταιρείες στοιχήματος. Συγκεκριμένα, πρόστιμα έχουν κληθεί να πληρώσουν σε παρόμοιες υποθέσεις οι Bet-At-Home, η Corona (θυγατρική της Betsson), o Mr. Green, η CyberRock Entertainment και η William Hill. Πολλές από τις εταιρείες, πάντως, έχουν ήδη καταφύγει σε εφέσεις στα ολλανδικά δικαστήρια.

 

Αυξάνονται κάθε χρόνο τα πρόστιμα

Η μεγάλη αύξηση του συνολικού ύψους των προστίμων που βεβαίωσε η KSA στις στοιχηματικές εταιρείες δεν εκπλήσσει κανέναν που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά της Ολλανδίας. Άλλωστε, και μέσα στο 2017, το ύψος των προστίμων ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ το 2016 μετά βίας ξεπερνούσε τα 400.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως το καλοκαίρι του 2017 οι τοπικές Αρχές δικαιώθηκαν από Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας για τα πρόστιμα που επέβαλαν στις στοιχηματικές εταιρίες.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη