1 δις ευρώ ο τζίρος της στοιχηματικής αγοράς της Κύπρου

Μπορεί η κυπριακή αγορά στοιχήματος να είναι από τις μικρότερες της Ευρώπης, αλλά οι Κύπριοι παίχτες δείχνουν την έντονη προτίμησή τους στο στοίχημα, ειδικά από τη στιγμή που νομιμοποιήθηκε και το online, πριν μερικά χρόνια. Η προτίμησή τους, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα ο τζίρος της στοιχηματικής αγοράς να ξεπεράσει το 1 δις ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΣ (Εθνική Αρχή Στοιχημάτων), η περίοδος 2015-2018 ήταν από τις πιο επικερδείς για την αγορά στοιχήματος της Κύπρου, αφού αυξήθηκαν τα χρήματα που στοιχηματίζουν οι Κύπριοι παίχτες, ο συνολικός τζίρος της αγοράς, αλλά και τα κέρδη από τα νικητήρια στοιχήματα.

 

Τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την περίοδο 2015-2018, οι Κύπριοι παίχτες τοποθέτησαν στοιχήματα συνολικής αξίας 1 δις ευρώ και εξασφάλισαν κέρδη 874,6 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, φαίνεται ότι το online στοίχημα έχει κυριαρχήσει στην αγορά, παρόλο που έχει κλείσει μόλις 2 χρόνια νόμιμης παρουσίας. Θυμίζουμε ότι το online στοίχημα νομιμοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2017.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το online στοίχημα κυριαρχεί επί του επίγειου, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα έσοδα των εταιρειών του online στοιχήματος το 2018 αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από τα αντίστοιχα του επίγειου, σε ποσοστό 23%, σε σχέση με το 2017.

Άλλα στοιχεία της ΕΑΣ δείχνουν ότι τα έσοδα των εταιρειών στοιχήματος (επίγειου και online) αυξήθηκαν κατά 18% στο τελευταίο τετράμηνο του 2018. Παράλληλα, τα ποσά που στοιχηματίζουν οι Κύπριοι παίχτες αυξήθηκαν κατά 227%, από το τέλος του 2016, έως το τέλος του 2018!

Σημαντικά αυξημένα, τέλος, παρουσιάζονται και τα κέρδη των παιχτών του στοιχήματος. Σύμφωνα με την ΕΑΣ, τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου του 2018 αυξήθηκαν κατά 249%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του τελευταίου τριμήνου του 2016 (όταν δεν υπήρχε ακόμη νόμιμο στοίχημα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.