Αυξήθηκαν τα έσοδα της Κολομβίας από τους φόρους στα τυχερά παιχνίδια

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Κολομβίας, η Coljuegos, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκαν μέσα στο 2019, με αποτέλεσμα να αυξηθούν αντίστοιχα και τα έσοδα των δημοσίων ταμείων από τους φόρους των νόμιμων εταιρειών που προσφέρουν στοίχημα και τυχερά παιχνίδια, στον επίγειο και online τομέα.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της Coljuegos, τα έσοδα από τους φόρους αυξήθηκαν κατά 16%, σε σχέση με το 2018. Χάρη σε αυτή την αύξηση, χρησιμοποιήθηκαν και περισσότερα χρήματα στις εθνικές δομές υγείας, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τα έσοδα του τομέα τυχερών παιχνιδιών.

 

Περισσότερα έσοδα έφερε η φορολογία των τυχερών παιχνιδιών

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Coljuegos αναφέρουν ότι εισπράχθηκαν συνολικά 185.000 ευρώ σε φόρους από την αγορά νόμιμων τυχερών παιχνιδιών. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 16%, σε σχέση με τα 151.000 ευρώ που εισπράχθηκαν μέσα στο 2018.

Τη μεγαλύτερη συμβολή στα δημόσια ταμεία είχαν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών, όπως το bingo και τα φρουτάκια. Συνολικά, οι εν λόγω επιχειρήσεις πλήρωσαν το 57% των φόρων. Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν πρόσφατα να δραστηριοποιούνται στον τομέα των online τυχερών παιχνιδιών συνεισέφεραν με το 10% των φόρων. Οι φόροι που κλήθηκαν να πληρώσουν οι συγκεκριμένες εταιρείες, μάλιστα, αυξήθηκαν κατά 81% μέσα στο 2019!

Η Coljuegos, τέλος, ενημέρωσε και για τις τελευταίες επιτυχίες της στον τομέα της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η διετία 2018-2019 ήταν η πιο δραστήρια από πλευράς διωκτικών Αρχών, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το μερίδιο του παράνομου τζόγου στην αγορά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.