Μειώθηκαν τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας

Τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας παρουσίασαν μια μικρή μείωση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, κυρίως εξαιτίας των επιπτώσεων που είχε η εξάπλωση της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλωστε, μπορεί η Σουηδία να μην προχώρησε σε lockdown, αλλά ο επίγειος τομέας τυχερών παιχνιδιών δέχθηκε μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2020 ήταν τα λιγότερα που συγκέντρωσε η αγορά, από τη στιγμή που απελευθερώθηκε, τον Ιανουάριο του 2019.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της σουηδικής αγοράς

Η σουηδική αγορά τυχερών παιχνιδιών συγκέντρωσε συνολικά στον επίγειο και στον online τομέα έσοδα 496,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 1,4%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η μείωση των εσόδων επηρέασε το σύνολο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, αλλά βασικός υπαίτιος είναι οι επιδόσεις των επίγειων παιχνιδιών.

Άλλωστε, τα επίγεια τυχερά παιχνίδια είδαν τα έσοδά τους να μειώνονται σε αρκετά μεγάλο βαθμό, εξαιτίας της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα των επίγειων καζίνο μειώθηκαν κατά 16,2%, ενώ των καταστημάτων με τυχερά παιχνίδια κατά 20,6%. Αντίθετα, τα online τυχερά παιχνίδια, όχι μόνο είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται, αλλά κατάφεραν να αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά κατά 5,2% και να εξασφαλίσουν συνολικά έσοδα ύψους 350,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Τα υπόλοιπα στοιχεία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας

Την ίδια περίοδο που ανακοινώθηκαν οι οικονομικές επιδόσεις της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας ανακοινώθηκαν και δύο ακόμη πολύ ενδιαφέρονται στοιχεία. Πρώτον, η ανεξάρτητη εταιρεία H2 Gambling Capital προχώρησε σε μια εκτίμηση που δεν μπορούσε να κάνει η σουηδική ρυθμιστική Αρχή δε μπορούσε να κάνει – η εκτίμηση αφορά στα έσοδα της αγοράς παράνομων online τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας και ανέρχεται στα 58 με 68 εκατομμύρια ευρώ. Το δεύτερο στοιχείο αφορά στους Σουηδούς παίχτες που αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το εργαλείο αυτοαποκλεισμού Spelpaus.se. Ο αριθμός των παιχτών ξεπέρασε τους 50.500, σημειώνοντας αύξηση κατά 5%.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα της Σουδίας για το 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.